Peter R. de Vries

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Peter R. de Vries

Peter R. de Vries: 'Matthijs loog jarenlang tegen het DWDD-publiek'

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Volgens Peter R. de Vries heeft Matthijs van Nieuwkerk jarenlang tegen het DWDD-publiek gelogen. "Matthijs wekt de sympathieke illusie dat hij nog even het glas zal heffen met zijn publiek."

Geen drankje met het publiek

Peter zit zó vaak bij talkshows aan tafel, ook bij DWDD, dat hij nu wel doorheeft hoe Matthijs tegen zijn publiek liegt, zo zegt de misdaadjournalist tegen het AD. Aan het begin van een aflevering belooft de presentator zijn publiek dat ze achteraf nog een borreltje met hem kunnen doen.

"De werkelijkheid is dat hij sinds jaar en dag zijn jas aantrekt, de tafelgasten een hand geeft en via de achteruitgang ongezien in de reeds wachtende taxi stapt." 

Niet heel erg

Maar volgens Peter is het niet heel erg dat Matthijs dit altijd doet. "Matthijs is een man die dit kan maken. Nooit heeft iemand tegen hem gezegd: wat klets je nou steeds, je gaat nooit wat drinken..!? Nee, we begrepen hem." De misdaadjournalist gaat DWDD en de onlosmakelijk verbonden presentator missen. "Dit zijn van die typische Matthijs-ritueeltjes die ik zal missen. Want Matthijs is een fenomeen."

Typisch Peter

Peter staat erom bekend dat hij gepeperde opmerkingen maakt over BN'ers en collega's. Onlangs kreeg hij nog fikse ruzie met Alberto Stegeman in RTL Boulevard. Ook jaren geleden hield Peter geen blad voor de mond. In DWDD kreeg de misdaadjournalist toen mot met Matthijs.

De Wereld Draait Door is alleen nog vanavond en vrijdagavond om 19:00 uur te zien op NPO 1.

Lees verder