Jan Roos

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Jan Roos

Peter R. de Vries eist rectificatie van Jan Roos om cocaïne-rel

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Peter Koelewijn

Jan Roos kan zich klaarmaken voor een kort geding van Peter R. de Vries. De opiniemaker meldde vorige week dat royaltydeskundige Marc van der Linden in 2018 op staande voet werd ontslagen bij RTL Boulevard vanwege zijn uit de hand lopende cocaïnegebruik. Roos zijn bron? Een tussenpersoon die met Marcs RTL Boulevard-collega Peter R. de Vries had gesproken. Maar de misdaaddeskundige ontkent dit en eist rectificatie, iets waar Jan Roos schijt aan heeft.

Cocaïnegebruik van Marc van der Linden

Jan bracht het nieuws op Radio Veronica bij Wilfred Genee. Diezelfde host had Roos vorige week te gast in zijn podcast Littekens en daar startte de cocaïne-rel. “Hij was op een gegeven moment zo in de war dat hij uit de studio is begeleid.” Het is overigens niet de enige cocaïne-rel want Chantal Janzen en Wendy van Dijk kunnen er ook wat van!

Peter R. de Vries vs Jan Roos

Peter R. de Vries eiste een rectificatie per brief. Die vond Jan Roos alleen wat laat…

“Ik werd opgebeld door een mevrouw en die zegt: ‘Heb je het al gelezen? Er ligt een sommatie in uw bus van Peter R.’ Uiteindelijk heb ik het gevonden. Het was een of ander e-mailadres dat ik dit niet meer gebruik. Ik had vanmorgen om 12.00 uur een rectificatie moeten sturen op Twitter en dat luidt dat ik nooit contact met hem hierover heb gehad.”

De brief, die je hier volledig kan lezen, is gestuurd namens het advocatenkantoor De Vries & Kasum, waar Peter R. z’n zoon werkt. Dat vindt Jan Roos vooral grappig:

“Ik denk dat die podcast door 4,5 man en een paardenkop is bekeken en dan gaat Peter mij nu via zijn zoontje rectificeren? Hij heeft geloof ik acht zaken achter elkaar verloren en toen zei Peter: ‘Weet je wat we doen, Royce? Ik lever jou een negende zaak aan!’ Als je nou toch al je zaken verliest, dan zou ik in elk geval op zoek gaan naar een makkelijke zaak die je wel kan winnen.”

De zoon van Peter R. de Vries was ook de advocaat van Bridget Maasland en verloor in december het kort geding dat ze aanspande tegen Privé.

Lees verder