Peter Jackson twijfelt tussen DC-film of meer Hobbits

Veronica Superguide logo
Peter Jackson twijfelt tussen DC-film of meer Hobbits

Peter Jackson twijfelt tussen DC-film of meer Hobbits

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Regisseur Peter Jackson schijnt met een leuk luxeprobleem te zitten. “Ga ik nog meer Lord of The Rings maken of zeg ik ja tegen DC?” zou de vraag zijn waar de Nieuw Zeelander momenteel mee worstelt.

vijf seizoenen lange LOTR-serieijf seizoenen lange LOTR-serie

Amazon heeft onlangs de rechten voor Lord of The Rings binnengesleept en wil meteen flink uitpakken met een vijf seizoenen lange prequel-serie. Jackson zou volgens diverse bronnen al gevraagd zijn om hieraan mee te werken, in elk geval als uitvoerend producent. Maar de gezaghebbende LOTR-fansite TheOneRing.net zegt nu dat de regisseur tegelijk een aanbod overweegt van DC om een nog onbekende comic book-film te maken, en dat hij waarschijnlijk zal moeten gaan kiezen.

Topregisseurs

Als Jackson ingaat op de uitnodiging van DC dan zou hij de tweede topregisseur zijn in korte tijd die zich aan de studiotak van de comic book uitgeverij verbindt. Eerder berichtten we al dat Steven Spielberg een filmversie van de comic Blackhawk gaat maken. En natuurlijk zou DC maar wat graag van dit soort gevestigde filmmakers weten te strikken, aangezien de studio die hard nodig heeft na de door critici neergesabelde Batman vs Superman, Suicide Squad en Justice League. De enige goed ontvangen DC-film tot dusver is en blijft Wonder Woman, maar met een Spielberg of Jackson aan boord zou het zo opnieuw raak kunnen zijn.

Mortal Engines

Hoe dan ook, bovenstaand bericht is goed nieuws voor alle LOTR-fans want die Amazon-serie gaat er dus so wie so komen! Jackson heeft als regisseur momenteel even niks in de planning staan, maar hij is wel als producer betrokken bij Mortal Engines, wat één van de grote Kerstblockbusters moet worden dit jaar.

Lees verder