Peter Dinklage in scifi-mysterie Rememory

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Peter Dinklage in scifi-mysterie Rememory

Peter Dinklage in scifi-mysterie Rememory

|
|

Laatste update:

Wat als je alle herinneringen uit je geheugen kunt trekken en recht voor je neus kunt laten afspelen? Klinkt leuk ja, tot de uitvinder van het apparaat dood gevonden wordt ...

Perfect geheugen

In Rememory wordt een apparaat uitgevonden waarmee je (misschien verloren gewaande) herinneringen meer dan glashelder kunt terughalen. Ze worden namelijk voor je afgespeeld, precies zoals ze gebeurd zijn, zonder wijzigingen die jouw hersenen er in de loop van tijd aan hebben gedaan. Helemaal HD, en misschien wel een beetje té: de uitvinder van de machine lijkt namelijk geconfronteerd te worden met een moordenaar die uit een herinnering weet te stappen en hem doodschiet.

Deze scifi-benadering van ons complexe geheugen doet denken aan de film Eternal Sunshine of the Spotless Mind, met Jim Carrey en Kate Winslet, en ook wel aan een aflevering van de distopische scifi-serie Black Mirror. Als je bij het realistisch afspelen van herinneringen zelf aan Minority Report moet denken, snappen we ook wel waarom.

Peter Dinklage

In Rememory trekt de weduwe van de uitvinder zich terug in haar huis, tot ze bezoek krijgt van een mysterieuze man die een onderzoek naar de al even mysterieuze gebeurtenis start. Die man wordt gespeeld door Peter Dinklage, die je vooral zult kennen als Tyrion Lannister uit Game of Thrones. Andere rollen zijn er voor Julia Ormond (The Curious Case of Benjamin Button), Martin Donovan (Ant-Man), Henry Ian Cusick (Lost) en de inmiddels overleden Anton Yelchin (Star Trek).

De vooruitzichten zijn gemengd: Rememory krijgt vooralsnog een 8,6 op IMDb en werd al genomineerd voor een montageprijs in Canada, maar van de tot nu toe verzamelde recensies op Rotten Tomatoes is er maar één positief. De film gaat volgende week in première in de VS; het succes daar zal bepalen in welke Nederlandse zalen Rememory te zien zal zijn.

Lees verder