Peta wil Teenage Mutant Vegan Turtles

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Peta wil Teenage Mutant Vegan Turtles

Peta wil Teenage Mutant Vegan Turtles

|
|

Laatste update:

De Teenage Mutant Ninja Turtles zouden veganistisch moeten zijn. Dat vindt dierenrechtenorganisatie Peta, die een brief geschreven heeft naar de CEO kinderzender Nickelodeon, Cyma Zarghami. De stoere schildpadden smikkelen graag pizza en dat zou eigenlijk een versie zonder kaas of vlees moeten zijn, vindt Peta.

Brief

Generatie Z (jongeren die zijn geboren in het nieuwe millennium) eet al bijna 60 procent meer tofu, schrijven de dierenbeschermers in hun brief. De jeugd drinkt ook 550 procent meer zuivelvrije melk. Hoog tijd dus dat Mikey, Leo, Ralph en Donnie dat ook gaan doen.

Studenten

Veganistisch eten is bij jonge mensen steeds gewoner, probeert Lauren Thomasson van Peta in haar brief te zeggen: op 70 procent van de Amerikaanse universiteiten kunnen studenten al veganistische maaltijden krijgen en bij een vijfde is het aanbod zelfs helemaal veganistisch. Gezien het dierenleed dat de zuivelproductie volgens Peta aanricht, zouden de schildpadhelden liever moeten zijn voor andere dieren door hier niet aan mee te werken. "Ik geloof dat de Turtles andere dierenlevens willen redden", aldus Thomasson bloedserieus.

De Teenage Mutant Ninja Turtles dateren uit de jaren 80, maar later dit jaar krijgt de serie een reboot en komen er naar verwachting 26 nieuwe afleveringen.

Lees verder