Peperdure handgeschreven Harry Potter-prequel gestolen

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Peperdure handgeschreven Harry Potter-prequel gestolen

Peperdure handgeschreven Harry Potter-prequel gestolen

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Een handgeschreven Harry Potter-prequel is gestolen uit een huis in Birmingham. Dit meldt de Britse politie.

Prequel

Het titelloze verhaal telt zo’n 800 woorden en gaat over James Potter en Sirius Black, Harry’s vader en peetoom. Papa Potter en Sirius ontsnappen in het verhaal ternauwernood aan de politie, uiteraard door middel van magie. Het speelt zich drie jaar voor de geboorte van Harry af. Rowling schreef het op een A5-kaartje, speciaal voor een liefdadigheidsveiling.

Publieke actie

Omdat de dieven het stuk waarschijnlijk willen slijten aan die-hard Potter-fans, roept de Britse politie iedereen die met voorwerp in aanraking komt op direct contact op te nemen. Ook schrijfster J.K. Rowling vraagt via Twitter haar fans extra oplettend te zijn. “Koop het niet als je het aangeboden krijgt.” De Britse politie en Rowling hopen met deze actie de kans zo klein mogelijk te maken dat de prequel illegaal verkocht wordt.

29.500 euro

Het is niet gek dat het A5’je gestolen is. De Harry Potter-franchise is goed voor miljarden euro’s. Een zeldzaam object als dit is dus heel veel geld waard. Tijdens de liefdadigheidsveiling in 2008 is het stuk verkocht voor ongeveer 29.500 euro. Geen kattenpis!

Lees verder