Penoza krijgt een film

Veronica Superguide logo
Penoza krijgt een film

Penoza krijgt een film

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Goed en slecht nieuws voor Penozakijkers: de KRO-NCRV serie stopt definitief na het aankomende vijfde seizoen, maar je hebt wel iets om naar uit te kijken: een film.

Seizoen 5

First things first: seizoen 5 van de serie, waarin het goed gaat met de Walraventjes. Zoals we van haar gewend zijn, blijft Carmen ronddolen in het drugscircuit, maar ze kan er bijna mee stoppen. Het enige wat ze nog wil is haar pensioen en de toekomst van haar kinderen veiligstellen. Natuurlijk is dat gemakkelijker gezegd dan gedaan, want er is een nieuwe garde waarmee ze - letterlijk en figuurlijk - moet dealen. 

Vers bloed

In seizoen 5 maken we tevens kennis met een paar frisse personages, al zijn dat in Penoza vaak ongure types. De nieuwe liefde van Carmen wordt gespeeld door Axel Daeseleire (bekend van Smeris) en Tonio-acteur Chris Peters speelt zijn zoon. Ook Berry heeft een nieuwe liefde, Amanda. Zij wordt gespeeld door Sonja Silva, die we nog kennen als veejay van TMF. Het nieuwe seizoen van Penoza wordt in september verwacht. 

De film

Dan de film, waar al eerder over gesproken en op gehoopt werd. Maar nu komt hij er: “Samen met regisseur Diederik van Rooijen, die de serie mede heeft ontwikkeld, zijn we in gesprek over een bloedstollend spannende speelfilm. Hiermee willen we de Penoza-reeks gedenkwaardig afsluiten”, aldus Alain De Levita. De producent zei eerder al dat de film deels in het buitenland opgenomen wordt. Wij wachten in spanning af.

Lees verder