Paul Verhoeven in race om 'Europese Oscar'

Veronica Superguide logo
Paul Verhoeven in race om 'Europese Oscar'

Paul Verhoeven in race om 'Europese Oscar'

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

De Franse thriller Elle van de Nederlandse regisseur Paul Verhoeven maakt kans op drie European Film Awards. De kanshebbers voor de prijzen van de European Film Academy, ook wel de Europese Oscars genoemd, werden zaterdag tijdens het filmfestival in Sevilla bekendgemaakt.

Nóg een Nederlander

Elle is genomineerd in de categorieën beste Europese film, beste Europese regie en beste Europese actrice. De Nederlandse regisseur Tom Fassaert is in de race voor de prijs van beste Europese documentaire, voor A Family Affair.

Polen

De awards worden op 10 december voor de 29ste keer uitgereikt, dit jaar in het Poolse Wroclaw dat culturele hoofdstad van Europa is.

Steengoede thriller

De film Elle draait om Michèle, het hoofd van een toonaangevend video game-bedrijf. Ze hanteert zowel zakelijk als privé een genadeloze houding, maar als ze in haar huis aangevallen en verkracht wordt door een onbekende man verandert haar leven drastisch. Ze besluit zelf achter de dader aan te gaan en komt terecht in een gevaarlijk kat-en-muis-spel dat ieder moment uit de hand kan lopen. Nog niet gezien? Bekijk de trailer in onderstaande video.

Lees verder