Pathé opent binnenkort nog eens drie spectaculaire 4DX-zalen

Veronica Superguide logo
Pathé opent binnenkort nog eens drie spectaculaire 4DX-zalen

Pathé opent binnenkort nog eens drie spectaculaire 4DX-zalen

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Hunker je als filmliefhebber naar een speciale 4DX-zaal, maar is het écht te ver reizen? Pathé brengt de techniek binnenkort naar nog eens drie grote steden!

Schudden in je stoel, special effects ín de zaal en de wind die door je haren blaast: 4DX-bioscoopzalen maken films nog spectaculairder. Hoewel er in Nederland nog maar twee van dit soort zalen zijn, trokken ze toch al ruim 200.000 nieuwsgierige bezoekers.

Reistijd

Op dit moment kun je alleen in Pathé De Munt (Amsterdam) en De Kuip (Rotterdam) ‘vierdimensionale films’ ervaren. Lastig, als je buiten de randstad woont. Dat vindt Pathé ook, en daarom opent de cinema-exploitant binnenkort nog eens drie van deze geavanceerde zalen. Volgens Boeddha is de 'reis belangrijker dan de bestemming', maar hij hoefde niet vier uur te treinen om Star Wars in 4DX te zien.

De eerste verschijnt eind oktober, in Scheveningen. Gaaf natuurlijk, maar dat is nog steeds in de buurt van Rotterdam. Eind november opent Pathé een zaal in Eindhoven, en medio december maakt Maastricht kennis met 4DX. Eindhoven is als grootste (studenten)stad van Noord-Brabant een logische keuze. Het dichtbevolkte (en toeristische) Zuid-Limburg lijkt wat dat betreft ook een no-brainer.

Inwoners van Zeeland, West-Brabant, Gelderland, Drenthe, Groningen, Friesland en de kop van Noord-Holland blijven voorlopig lang reizen voor een 4DX-experience. Zo’n speciale zaal kost een hoop centen, dus Pathé rolt ze langzaam uit over Nederland.

Ook al woon je ver weg van een 4DX-zaal, dan kan het toch leuk zijn om een dagje uit te combineren met een bioscoopbezoek. Blockbusters bekijk je nooit meer hetzelfde (behalve bij een storing).

Lees verder