Pathé gaat IMAX-films projecteren met… LASERS?!

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Pathé gaat IMAX-films projecteren met… LASERS?!

Pathé gaat IMAX-films projecteren met… LASERS?!

|
|

Laatste update:

Na Imax, Dolby, Dolby Atmos en 4DX wordt het Nederlands bioscooplandschap wederom verrijkt met een nieuwe technisch snufje: Pathé gaat in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag IMAX-zalen met Laserprojectie installeren. Woon je in de buurt van Pathé Arena of Pathé Schouwburgplein? Dan kun je vanaf volgende maand al gaan kijken hoe IMAX met Lasers eruit ziet. Pathé Spuimarkt volgt een maandje later, daar zal de met Laser uitgeruste IMAX-zaal pas vanaf half december open gaan.

Imax met en zonder Laser
“Grensverleggende next-generation laserprojectie”Pathé beschrijft deze nieuwe technologie als “een grensverleggende next-generation laserprojectie met een subliem geluidssysteem. Dankzij haarscherpe beelden en krachtige audio op de grootste schermen wordt een meeslepende bioscoopervaring gecreëerd”. Dat klinkt vrij veel als wat verteld werd toen Dolby Cinema vorig jaar naar Nederland kwam, maar dat zag er inderdaad al nog scherper uit dan IMAX. En afgaande op dit bericht gaat IMAX nu op zijn beurt Dolby weer voorbijstreven in de oneindige race om het allerscherpste beeld en het allervetste geluid.

Nog even voor de tech-nerdsVoor de techneuten onder ons die graag alle details willen weten hierbij nog de rest van het persbericht: “IMAX met Laser is speciaal ontworpen voor de grote IMAX-schermen. Het next-generation 4K laserprojectiesysteem is uitgerust met een vernieuwde optische lichtbron en IMAX-technologieën. Op deze manier kan je genieten van een verbeterde resolutie, een hogere contrastverhouding en de meest indrukwekkende kleuren die je ooit op het doek hebt gezien”.

Hidden Sound SystemIMAX met Laser gaat ook krachtige audio krijgen in de vorm van 12-kanaals IMAX-geluidstechnologie met speakers in de wanden en in het plafond. De eerste film die in IMAX met Laser in première gaat is Bohemian Rhapsody, dus dat komt mooi uit. Kunnen we lekker het geluid testen met geweldige Queen-nummers die door de zaal schallen. In Pathé Spuimarkt wordt het bijbehorend geluidssysteem pas in de loop van 2019 geïnstalleerd.

Lees verder