Pastaprijs voor Nederlandse kinderfilm Kapsalon Romy

Veronica Superguide logo
Pastaprijs voor Nederlandse kinderfilm Kapsalon Romy

Pastaprijs voor Nederlandse film Kapsalon Romy

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

De Nederlandse familiefilm Kapsalon Romy, die vanaf oktober in de Nederlandse bioscopen gaat draaien, heeft al een award binnen gesleept voor ‘meest overtuigende film’ op een groot Italiaans filmfestival. Dit festival wordt gesponsord door een groot Italiaans pastamerk. De prijs werd door de makers dus al snel ‘de pastaprijs’ genoemd.

Duizenden kinderen

Het festival is geen kleintje. In Giffoni, Italië, wordt jaarlijks het grootste Europese festival voor jeugd- en familiefilms gehouden. In het superkleine dorpje komen duizenden kinderen uit Italië, met busladingen tegelijk, om in enorme hallen naar films te kijken. Met popcorn erbij. En met nog tienduizenden gasten uit binnen- en buitenland (waaronder een enkele grote naam uit Hollywood die immens in de watten worden gelegd) is het een dolle boel in het dorp dat de grootte heeft van Sint Anthonis in Noord Brabant. 

Oppas-oma

De film Kapsalon Romy gaat over een oma die haar kleindochter Romy (de debuterende Vita Heijmen) moet opvangen na school, in haar kapsalon. Niet met groot enthousiasme, overigens; Oma Stine (gespeeld door Beppy Melissen) doet dit om haar dochter Margot uit de brand te helpen na een scheiding. Romy en Oma Stine zitten, kortom, met elkaar opgescheept. Maar dan neemt oma de 11-jarige Romy in vertrouwen over haar toenemende Alzheimer, en dat verandert hun relatie. 

Prijzenknaller

De film Kapsalon Romy kreeg ook op het International Chrildren’s Film Festival inTel Avivtwee prijzen, zowel van de kinder- als volwassenenjury. En won 'Beste Europese jeugdfilm van 2019' op een Noors filmfestival. De regisseur van de film is Mischa Kamp (bekend geworden met Het Paard van Sinterklaas), en de scenarioschrijver is kinderboekenschrijver Tamara Bos. Zij heeft van haar gelijknamige kinderboek het script geschreven. 

Kapsalon Romy draait vanaf 2 oktober 2019 in de bioscopen.

Lees verder