Outsiders: ruige nieuwe dramaserie op FOX

Veronica Superguide logo
Outsiders: ruige nieuwe dramaserie op FOX

Outsiders: ruige nieuwe dramaserie op FOX

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Na The Walking Dead is er binnenkort op FOX een nieuwe serie te zien waarin de strijd om macht en controle in de ruige en mysterieuze heuvels van Appalachia losbarst. Bekijk hier de trailer van Outsiders!

De Farell stam

In Outsiders keert Asa Farrel (Joe Anderson) na tien jaar terug naar de Appalachian Mountains, waar de Farrel stam meer dan 200 jaar afgezonderd van de samenleving een Spartaans leven leidt. Gedurende deze tijd is er een strijd geweest tussen de stam en de bewoners van het dorpje de bewoners van het dorpje Blackburg, de ‘Outsiders’. Hierdoor gaat Asa’s poging om zich weer bij zijn stam te voegen niet zonder slag of stoot.

Bloederige strijd

De stam wordt namelijk bedreigd met uitzetting en de berg moet worden ontruimd voor steenkoolwinning. Plaatsvervangend sherrif Wade Houghton (Thomas M. Wright) krijgt de taak om het ontruimingsproces zo snel mogelijk te laten verlopen. Lijdend onder zijn eerdere ontmoetingen met de stam, probeert Houghton zijn superieuren te overtuigen dat het uitzetten van de Farrel stam gepaard gaat met een bloederige strijd en het verlies van levens bij beide partijen. Door het ongeloof bij zijn superieuren en zijn angst voor de Farrel stam is Wade genoodzaakt om het heft in eigen handen te nemen.

Interne machtsstrijd

De dreiging van de uitzetting zorgt ondertussen ook voor een interne machtsstrijd binnen de Farrel stam. Een stam die veel waarde hecht aan eerlijkheid en door de dreiging van de uitzetting en de machtsstrijd verwikkelt raakt in een web van leugens. De stam laat steeds meer haar tradities varen om hun vrije samenleving te beschermen tegen de gevreesde ‘Outsiders’. Ondanks de tegenslagen blijft Asa strijden om de traditionele samenleving van zijn stam te behouden, maar zijn ze wel zo vrij als ze denken? 

Veelbelovend

In de serie spelen onder anderen Ryan Hurst (Opie in Sons of Anarchy), Thomas M. Wright (Steven Linder in The Bridge) en David Morse (True Detective). Onlangs is er een tweede seizoen aangekondigd van de serie, dus dat klinkt veelbelovend!

Outsiders is vanaf maandag 28 november om 23:00 uur te zien op FOX.

Lees verder