Mike Thalassitis

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Mike Thalassitis

Ouders Love Island-Mike Thalassitis verbreken stilte na zelfmoord zoon

|
|

Laatste update:

Zo'n twee jaar geleden ging er een soort shockwave door Engeland toen bleek dat Love Island-ster Mike Thalassitis op 26-jarige leeftijd was overleden. Hij pleegde zelfmoord, zo bleek later, en nu spreken zijn ouders zich voor het eerst uit.

Heb jij hulp nodig? Neem contact op met Stichting 113 Zelfmoordpreventie via 113, 0800-0113, 0900 0113 of 113.nl. De dienst is 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar.

Ouders Shirley en Andy spraken afgelopen weekend met The Mirror. Ze bevinden zich nog altijd in een soort neverending nachtmerrie. "We kunnen nog steeds niet geloven dat hij weg is", zegt Shirley.

De tragische dood van Mike Thalassitis

Mike zat in een diepe depressie. "We hadden het echt niet aan zien komen, ik ben nog steeds geschokt", treurt vader Andy. "Hij was de dinsdag die week nog bij ons geweest, toen zei hij: ‘Tot zaterdag’. En toen was hij weg." Shirley gaat nog elke week naar het graf van haar zoon. "Het geeft een fijn gevoel om bloemen bij zijn graf neer te leggen. Gewoon even daar zitten, niets zeggen."

Verbeteringen bij Love Island

Mike was tragisch genoeg niet de eerste Love Island-ster die zichzelf van het leven beroofde, weten de Britten maar al te goed. De producers van de show doen het sinds Mikes dood anders. De zogenoemde 'Islanders' krijgen voor, tijdens en ná het filmen uitgebreide therapie-zorg als ze dat nodig hebben. Ook kunnen ze financiële- en sociale media-begeleiding krijgen. Shirley heeft een dringend advies voor mensen die kampen met een depressie of depressieve gedachten. "Praat er over, spreek ze uit. Krop het niet allemaal op in jezelf."

Shirley en Andy

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws:  

Lees verder