Oud-The Voice-kandidaat Lenny Keylard knipte dreads af voor Hunted

Veronica Superguide logo
Oud-The Voice-kandidaat Lenny Keylard knipte dreads af voor Hunted

Oud-The Voice-kandidaat Lenny Keylard knipte dreads af voor Hunted

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Ken jij hem nog? Lenny Keylard deed in 2010 mee aan The Voice waar hij indruk maakte met zijn liefde voor raggae-muziek. Voor zijn deelname aan Hunted, het nieuwe AVROTROS-programma waarin twaalf Nederlanders drie weken lang uit handen van een professioneel opsporingsteam moeten zien te blijven, nam hij afscheid van zijn ‘signature look’: de schaar ging in zijn dreadlocks.

Opgejaagd

Lenny vond het heerlijk om opgejaagd te worden. “Het was echt een jongensdroom van me om dit eens mee te maken”, zegt Lenny tegen BuzzE. De zingende gipsverbandmeester die ooit deelnam aan The Voice of Holland beeldde zich als kind al in hoe het zou zijn om op de vlucht te zijn. “Als ik films keek, stelde ik me al voor wat ik zou doen als ze achter mij aan zouden zitten.”

7 kilo afgevallen

Hoewel hij genoot van Hunted, was het ook zwaar.. “Je bent continu gespannen ensteeds bezig met complottheorieën. Je maakt jezelf snel gek, het is mentaalheel zwaar. Ik had ook het idee dat ik continu in beweging moest blijven. Daardooren door alle spanning ben ik zeven kilo afgevallen.”

Bye bye, dreadlocks

Eén van Lenny’s tactieken was afscheid nemen van zijn ‘handelsmerk’, zijn lange dreadlocks en baard. “Dat was toch even heftig, ik heb meer dan tien jaar dreads gehad. Maar ik had al snel door dat ik het meest herkenbare kwijt moest raken, anders was het wel erg snel over.”

Het bleek een gouden zet. Vanwege zijn deelname aan de eerste reeks van The Voice of Holland, in 2000, zonden de speurders een opsporingsbericht uit. “Maar ik herkende mezelf niet eens meer zonder dreads en baard, dus ik werd niet meer herkend.”

Afkicken

Eenmaal thuis moest Lenny ‘behoorlijk afkicken’. “Ik zat nog zo in die rush, die spanning. Het was echt bizar om weer terug te zijn, maar ook wel een beetje saai zo dat alledaagse.” Na afloop hoorde Lenny ook pas de verhalen van vrienden en familie die zijn ‘lastiggevallen’ door de speurneuzen. “Zeker mijn vriendin is best een beetje gestalkt. Dat heeft echt impact gehad, zij is ook een beetje opgejaagd. Maar ik had haar niks verteld, zo kon ze ook niets tegen hen zeggen.”

Lenny denkt dat hij schrikt als vanaf maandag wordt uitgezonden hoe op hem is gejaagd. “Ik denk dat het voor de kijkers wel schrikken is, ook voor mij. Je wordt je toch een stuk bewuster van de camera’s die overal hangen en wat ze alleen al via internet allemaal over je kunnen achterhalen.”

Hunted zie je vanaf 17 oktober om 20:30 bij AVROTROS op NPO 3.

Lees verder