Hugo Metsers

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Hugo Metsers
OphefTV

Oud-student faaam doet aangifte tegen Hugo Metsers Jr.

|
|

Laatste update:

Een oud-student van de acteursopleiding faaam (Film Acteurs Academie Amsterdam) heeft aangifte gedaan tegen Hugo Metsers Jr.

 

Eind vorige maand werd door onderzoek van de Volkskrant bekend dat tientallen oud-studenten van de acteursopleiding Hugo Metsers Jr. van machtsmisbruik beschuldigen. De 34 oud-studenten die met de krant spraken gaven onder andere aan dat de acteur, die ook oprichter is van de opleiding en er les gaf, over grenzen ging en een verhouding met een van zijn studenten had.

 

In Shownieuws werd zaterdag bekendgemaakt dat een van de oud-studenten van de opleiding aangifte heeft gedaan tegen zijn oud-docent vanwege aanranding en seksueel overschrijdend gedrag. 

Beschuldiging Hugo Betsers Jr

Meerdere incidenten

“Hij heeft dingen gezegd en gedaan. Meerdere incidenten waarbij ik alleen aanwezig was. Het is jouw verhaal tegen dat van een ander. Je bent niet bezig met: ik ga jouw stem opnemen of ik ga jou filmen terwijl je me ongevraagd zoent of ongevraagd m'n handen streelt of seksuele verhalen aan me vertelt", legde de oud-student uit.

 

De acteur zou ook een volgens hem "manipulatieve e-mail" naar de oud-student hebben gestuurd, die is gestopt met spelen door de ervaring met Hugo Metsers Jr. Volgens Shownieuws is er contact geweest met de advocaat van de acteur, die niet inhoudelijk op de kwestie in wil gaan.

 

De acteur gaf eerder in een reactie aan “geschrokken” te zijn van het artikel en zich niet te herkennen in de beschuldigingen. Ook zou hij bezig zijn met aanpassingen binnen de opleiding.

Lees verder