Oscarwinnaars La La Land en Moonlight draaien in meer zalen

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Oscarwinnaars La La Land en Moonlight draaien in meer zalen

Oscarwinnaars La La Land en Moonlight draaien in meer zalen

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Heb jij La La Land en/of Moonlight nog niet gezien of wil je ze na de Oscars gewoon nog een keer zien? Dat kan. Vanaf donderdag draaien beide Oscarwinnende films in meer Nederlandse bioscopen.

Best Picture

De cast en crew van La La Land moesten de Oscar voor Best Picture last minute aan Moonlight geven, maar gingen uiteindelijk met zes beeldjes naar huis. Moonlight won naast de Oscar voor Best Picture nog twee gouden beeldjes. Distributeurs Independent Film (La La Land) en Splendid Film (Moonlight) besloten na het Oscarsucces om de films donderdag in nog meer zalen te laten draaien. 

La La Land

Het vrolijke La La Land gaat over een ambitieuze jonge actrice (een Oscarwinnende rol van Emma Stone) en een talentvolle jazzpianist (Ryan Gosling) die beiden voet aan de grond proberen te krijgen in de showbizz. Ze worden verliefd, maar hun liefde krijgt het zwaar te verduren wanneer een van de twee het lijkt te gaan maken en de ander niet. 

Moonlight

Het hartverscheurende, maar prachtige Moonlight is een compleet andere film. Het verhaal gaat over de Afro-Amerikaanse Chiron, die opgroeit in een achterstandswijk en het daar extra moeilijk mee heeft omdat hij worstelt met zijn geaardheid. Op zijn moeder kan hij niet rekenen, maar gelukkig zijn daar surrogaatouders Juan (Oscarwinnende rol van Mahershala Ali) en Teresa, die hem opvangen. We volgen Chiron van jong jochie tot volwassen man: durft hij uit te komen voor wie hij is?

Lees verder