Oscarwinnaar Moonlight ontvangt belangrijke gay-filmaward

Veronica Superguide logo
Oscarwinnaar Moonlight ontvangt belangrijke gay-filmaward

Oscarwinnaar Moonlight ontvangt belangrijke gay-filmaward

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

De film Moonlight, die in februari drie Oscars in de wacht sleepte, is gisteravond opnieuw in de prijzen gevallen. De Amerikaanse homorechtenorganisatie GLAAD kende het drama de prijs voor Beste Grote Film toe.

Schaars aanbod

Veel concurrentie had Moonlight echter niet. Alleen Star Trek Beyond dong ook mee in dezelfde categorie. Het was voor het eerst sinds 2003 dat de Gay & Lesbian Alliance Against Defamation slechts twee grote films kon vinden die in zijn ogen in aanmerking kwamen voor een onderscheiding.

Geen verrassing

In de categorie Dagelijks Drama was dit jaar zelfs maar één genomineerde. Dat The Bold And The Beautiful zaterdagavond in de prijzen viel, was dan ook geen verrassing meer.

Eerbetoon

Ook Patricia Arquette wist al dat zij met een beeldje naar huis ging. De actrice kreeg eerder al te horen dat zij de Vanguard Award, voor iemand uit de entertainmentwereld die zich in het bijzonder heeft ingezet voor de acceptatie van de LGBT-gemeenschap, kreeg. Patricia bracht in haar dankwoord een eerbetoon aan haar zus, transgeneractivist Alexis Arquette, die in september stierf.

Andere kanshebbers

Volgende maand reikt GLAAD weer prijzen uit. Op 6 mei vindt in New York een awardshow plaats. Onder anderen Lady Gaga, Elton John en Frank Ocean maken dan kans op een beeldje.
Moonlight nog (steeds?!) niet gezien? Bekijk de trailer in bovenstaande video.

Lees verder