Originele schrijver wil tv-serie Blair Witch Project

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Originele schrijver wil tv-serie Blair Witch Project

Originele schrijver wil tv-serie Blair Witch Project

|
|

Laatste update:

Het zou zomaar kunnen dat het volgende Blair Witch-project een televisieserie wordt! Dat laat bedenker en co-regisseur van de eerste Blair Witch-film, Eduardo Sanchez, doorschemeren in een podcast.

The Blair Witch Project is nog altijd één van 's Werelds meest succesvolle horrorfilms, compleet met cultstatus en de jaren 90-versie van een viral begin (het stond in alle kranten, mensen dachten dat het allemaal echt was).

Podcast

Meerdere vervolgen werden vervolgens geproduceerd, maar niets kwam ook maar enigszins in de buurt van het succes van het eerste deel. Gelukkig komt er nu wellicht een nieuwe kans. Althans, zo lijkt het. Eduardo Sanchez vertelt in een podcast van Diminishing Returns namelijk dat er al enige tijd gespard wordt over een Blair Witch-serie die de franchise weer tot leven kan wekken.

Vaag

Helaas blijft hij verder vaag over wat dit dan precies gaat inhouden, maar dat er voldoende materiaal is, is in ieder geval zeker. Sanchez en Daniel Myrick, de andere geestelijk vader, maakten namelijk een volledige mythologie voorafgaand aan hun eerste film, die bestaat uit onder meer boeken, stripboeken en (mini)documentaires.

"Voor ons voelt het dus heel natuurlijk om te zeggen 'hey, laten we verdomme een Blair Witch-serie maken'," aldus Sanchez. "We kunnen dan zeggen dat het van de originele makers is en een heleboel interessante regisseurs aantrekken om afleveringen te maken."

En dan wordt het interessant zowel als onduidelijk. Of interessant onduidelijk, mocht Sanchez daadwerkelijk iets concreets te verbergen hebben. Gevraagd wordt namelijk wat de serie dan gaat inhouden: wordt het allemaal van dat 'gevonden materiaal', waar de eerste film zo ongelooflijk succesvol mee was, of wordt het eerder een prequel-achtige serie met op zichzelf staande verhalen?

Je zit warm

"Weet je", antwoordt Sanchez hierop. "Ik kan er eigenlijk niet meer over zeggen. Ik denk alleen dat een serie met op zichzelf staande verhalen altijd erg... het is gewoon een heel interessant idee. Je zit warm. Heel warm. En ik denk dat dit wel eens een van die dingen zou kunnen zijn... Hoe meer je erover nadenkt, hoe meer je denkt 'dat zou echt perfect zijn voor tv!'. Dus we zien wel wat er gebeurt, maar ik denk wel dat dat het volgende grote ding wordt voor Blair Witch; televisie."

Lees verder