Originele poster E.T. te koop

Veronica Superguide logo
Originele poster E.T. te koop

Originele poster E.T. te koop

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Voor de echte fans: De originele poster van de filmklassieker E.T. gaat onder de hamer. Wie de tekening, gemaakt door kunstenaar John Alvin, aan de muur wil hangen moet wel diep in de buidel tasten.

Uniek object

Het is de bedoeling dat de poster op z’n minst 150.000 dollar gaat opbrengen. De poster was lange tijd in het bezit van producent Bob Bendetson, die het unieke object gekregen had van studio Universal. De poster hing in zijn werkkamer. Maar nu zijn vrouw daar een gastenverblijf van wil maken, heeft hij de poster te koop aangeboden. De tekening wordt op 12 oktober verkocht door veilinghuis Heritage Auctions.

Alvin

John Alvin is een van de bekendste posterontwerpers van Hollywood; hij maakte ook de afbeeldingen van films als Star Wars, The Goonies en Blazing Saddles.

Verhaal

E.T. van regisseur Steven Spielberg vertelt over een buitenaards wezen dat per ongeluk op aarde strand en met de hulp van het jongetje Elliott probeert terug naar huis te komen. De film won vier Oscars en staat te boek als een van de beste films van de jaren tachtig.

Lees verder