Jeangu Macrooy, Songfestival

Veronica Superguide logo
Jeangu Macrooy, Songfestival

Organisatie Songfestival neemt alvast maatregelen

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Alle Songfestival-fanaten opgelet! In tegenstelling tot dit jaar komt er in 2021 wel degelijk een (hopelijk) feestelijk evenement. Om dat mogelijk te maken, treffen de organisatoren nu alvast maatregelen.

Elke omroep moet voorafgaand aan het grote evenement in mei een 'live-on-tape' opname maken. Deze zal worden gebruikt als een deelnemer niet naar Rotterdam kan reizen vanwege de pandemie, of in het geval een artiest ter plaatse in quarantaine moet. Zo krijgen dus alsnog alle 41 landen de kans om deel te nemen! 

Bepaalde voorwaarden

Een zogenoemde 'live-on-tape' uitvoering moet wel aan een aantal regels voldoen. Zo mag er geen publiek bij aanwezig zijn en geen gebruik worden gemaakt van augmented of virtual reality, confetti, drone shots, water of een green screen. Verder moeten de gemaakte video's ook privé blijven tot het evenement in mei. 

Onze inzending

Wij hoeven in ieder geval niet bang te zijn dat onze inzending niet naar het gastland kan afreizen, aangezien het Songfestival ook in 2021 in Rotterdam zal worden gevierd. Het is alleen nog even de vraag met welk nummer Jeangu Macrooy de strijd aan gaat. Vlak na het afblazen van het grote evenement werd namelijk onthuld dat ieder land met een nieuwe inzending moet komen. Onlangs liet Jeangu weten daar nog niet mee bezig te zijn, dus tot die onthulling blijven we nog even nieuwsgierig! 

Het Songfestival vindt plaats op 18, 20 en 22 mei 2021!

Lees verder