Orca uit documentaire Blackfish overleden

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Orca uit documentaire Blackfish overleden

Orca uit documentaire Blackfish overleden

|
|

Laatste update:

Veel dierenliefhebbers waren geschokt na het zien van de documentaire Blackfish. ‘Hoofdrolspeler’ Tilikum is vandaag op 36-jarige leeftijd overleden.

Agressief

Het levensverhaal van Orca Tilikum werd verteld in Blackfish uit 2013. In deze aangrijpende documentaire was te zien hoe Tilikum, en andere orca’s, werden behandeld in het wereldberoemde dierenpark Seaworld. Uit de documentaire bleek dat de dieren zwaar te lijden hadden onder hun bestaan als levende circusattractie. De orca’s werden steeds agressiever en in 2010 doodde Tilikum een van zijn trainers. Ook zou het dier al eerder betrokken zijn bij twee dodelijke incidenten.

Slecht weer

Na het uitkomen van Blackfish protesteerden talloze mensen tegen het inzetten van orca’s als attracties in waterparken. Seaworld kreeg ook al snel te maken met teruglopende bezoekersaantallen en dalende aandelen op de beurs. De directeur van het dierenpark gaf echter het slechte weer de schuld van de wegblijvende bezoekers. Niettemin is het park gestopt met het fokprogramma van orca’s.

Een autopsie moet bepalen waar Tiliku uiteindelijk aan is overleden, maar de orca leed al een tijdje aan een hardnekkige bacteriële longinfectie.

Lees verder