Opstand in bioscoop om Star Wars

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Opstand in bioscoop om Star Wars

Opstand in bioscoop om Star Wars

|
|

Laatste update:

De politie moest te hulp schieten toen woedende fans zich vrijdagavond tegen bioscooppersoneel keerden nadat het geluid het liet afweten tijdens een vertoning van The Last Jedi, de nieuwe Star Wars-film.

Burbank

De meeste bezoekers van het theater in Burbank in Californië hadden al maanden van tevoren een kaartje gekocht en waren volgens The Los Angeles Times verkleed als hun favoriete personages uit de reeks. Het geluid viel uit na de openingsscene. De fans renden massaal de zaal uit en schreeuwden tegen het personeel dat ze de fout moesten herstellen en de film opnieuw moesten starten.

Op internet circuleren filmpjes waar te zien is hoe boos sommige bezoekers waren. De bioscoop besloot echter The Last Jedi niet opnieuw te beginnen omdat het strakke draaischema in de zaal dit niet toe stond.

“Toen werden de mensen pas écht heel erg boos”, vertelt een ooggetuige. Het theater belde alarmnummer 911 om de problemen het hoofd te bieden. Toen de agenten arriveerden, bedaarden de gemoederen enigszins. Er werden geen arrestaties verricht, aldus de Los Angeles Times. De bezoekers kregen wel het geld voor hun kaartjes terug.

Lees verder