Opnames Netflix-serie The Dark Crystal zitten er bijna op

Veronica Superguide logo
Opnames Netflix-serie The Dark Crystal zitten er bijna op

Opnames Netflix-serie The Dark Crystal zitten er bijna op

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Netflix is druk bezig met The Dark Crystal: Age of Resistance. Producent Brian Henson licht alvast een tipje van de sluier op!

Klassieker

In het voorjaar van 2017 werd bekend dat Netflix werkte aan een televisieserie gebaseerd op de fantasyklassieker The Dark Crystal. De tiendelige reeks heeft als ondertitel ‘Age of Resistance’ meegekregen en speelt zich af voor de gebeurtenissen in de bioscoopfilm uit 1982. De opnames voor deze serie gingen in november van start en volgens producent Brian Henson (inderdaad, de zoon van de legendarische poppenspeler Jim Henson) is het einde in zicht: “We zijn nog een paar weken bezig met opnemen en daarna moet er nog heel wat werk worden verzet in de post-productie.”

Tiranniek

Zoals gezegd is Age of Resistance een prequel van The Dark Crystal. Hierin probeerden twee Gelflings de macht van de tirannieke Skeksis te doorbreken. Brian Henson heeft nu iets meer onthuld over de periode waarin de serie zich zal afspelen. “We hebben al gezegd dat het een prequel is, maar het is geen directe prequel. De serie eindigt niet waar de film begint. Age of Resistance speelt zich af ver voor de gebeurtenissen in de film.”

Vakmanschap

De fans van de film hebben in ieder geval iets om naar uit te kijken, volgens Henson. “Netflix heeft ons enorm gesteund. Het was geweldig om de studio binnen te lopen en de fantasywereld tot leven te zien komen. Ik zal eerlijk zijn, ik dacht dat er geen ruimte meer was voor dit soort producties door de opkomst van CGI. Maar het vakmanschap en de creativiteit is er nog steeds. Het ziet er echt geweldig uit”, aldus de producer.

Het is nog niet bekend wanneer The Dark Crystal: Age of Resistance beschikbaar zal zijn op Netflix. Bekijk hieronder alvast een teaser voor deze fantasyserie!

Lees verder