Opnames MTV’s Catfish hervat na beschuldigingen van misbruik tegen presentator

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Opnames MTV’s Catfish hervat na beschuldigingen van misbruik tegen presentator

Opnames MTV’s Catfish hervat na beschuldigingen van misbruik tegen presentator

|
|

Laatste update:

Sinds de openbaringen over Hollywoodtycoon Harvey Weinstein afgelopen najaar sneuvelt de ene na de andere tv- of filmcarrière na beschuldigingen van seksueel misbruik of ander ongepast gedrag. Die van Kevin Spacey en Bill Cosby, om er twee te noemen. De laatste bekende man die aan de affaire ten prooi leek te vallen, was MTV’s Catfish-presentator Nev Schulman. Echter lijkt hij de dans nu toch te ontspringen.

Aantijgingen

Ongeveer een maand geleden werden de opnames van het programma, waarin internetliefdes elkaar voor het eerst ontmoeten en online bedriegers ontmaskerd worden, per direct stilgelegd nadat een voormalig deelneemster Nev beschuldigde van ongepast gedrag. In een YouTubevideo claimde ze dat hij haar herhaaldelijk vroeg naar haar seksuele voorkeur. Ook zou hij hebben opgeschept over het formaat van zijn geslachtsdeel. 

'Niet geloofwaardig'

De presentator ontkende alle aantijgingen. "Ik ben altijd open geweest over mijn leven en ik zou verantwoordelijkheid nemen voor mijn acties. Maar deze beschuldigingen zijn niet waar", zei Nev vorige maand in een verklaring. Zijn werkgever geeft hem daarin nu gelijk; de muziekzender heeft de aantijgingen als 'niet geloofwaardig' bestempeld, meldt Us Weekly.

Onderzoek afgerond

"Alhoewel wij nooit een officiële klacht hebben gekregen, zijn MTV en Critical Content meteen een onafhankelijk onderzoek gestart", verklaart een woordvoerder van de zender. "De onafhankelijke onderzoeker kwam tot de conclusie dat de beschuldigingen ongeloofwaardig en ongegrond zijn. Gezien de resultaten van het onderzoek zal Catfish de opnames hervatten. We nemen dit soort zaken zeer serieus en wij stellen alles in het werk om een veilige werkomgeving te creëren."

Catfish - The Movie

De populaire show is momenteel bezig met haar zevende seizoen. Het verscheen in 2012 voor het eerst op de buis. Later dit jaar verschijnt de film Nobody's Fool, een nieuw project van acteur en regisseur Tyler Perry (Gone Girl), dat 'catfishing' - het je als iemand anders voordoen op internet - als onderwerp heeft. In een video die vlak voor de beschuldigingen op YouTube verscheen, onthulde Nev dat hij, als echte catfish-expert, heeft mogen meewerken aan het project: 

Lees verder