Opnames House of Cards hervat zonder Spacey, maar mét nieuwe acteurs

Veronica Superguide logo
Opnames House of Cards hervat zonder Spacey, maar mét nieuwe acteurs

Opnames House of Cards hervat zonder Spacey, maar mét nieuwe acteurs

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

De opnames voor Netflix hitserie House of Cards zijn hervat. Zonder Kevin Spacey, maar met twee nieuwe (bekende) koppen.

Nieuwe cast

Diane Lane (Batman v. Superman) en Greg Kinnear (As Good As It Gets) gaan de cast versterken. Hun precieze rol in nog onbekend. Wel is het duidelijk dat de twee broer en zus gaan spelen. Claire Underwood werd eind seizoen vijf gepromoveerd tot Commander in Chief en dus zal Robin Wright de hoofdrol voor haar rekening nemen.

De rest van de cast is ook weer van de partij.

Productiestop

Wegens aantijgingen van seksueel misbruik aan het adres van Kevin Spacey (Frank Underwood) werd de productie van House of Cars in oktober stilgelegd. Netflix besloot linea recta de acteur te ontslaan. Het script is inmiddels herschreven. Hoe Spacey uit de serie wordt geschreven is nog niet bekend.

Spacey

Het opgewaaide stof rondom de acteur is alles behalve neergedaald. Twee weken geleden werd aangekondigd dat de politie in Londen inmiddels een onderzoek is gestart naar Spacey. Volgens Scotland Yard zijn er aanwijzingen dat hij zich tenminste drie keer schuldig heeft gemaakt aan seksuele aanranding terwijl hij werkte als artistiek directeur van het Old Vic theater. 

Lees verder