Opnamen Penoza zitten erop: "Ik denk dat we op tijd stoppen"

Veronica Superguide logo
Opnamen Penoza zitten erop: "Ik denk dat we op tijd stoppen"

Opnamen Penoza zitten erop: "Ik denk dat we op tijd stoppen"

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Het is klaar, uit, over voor de serie Penoza. Hoofdrolspeelster Monic Hendrickx heeft vrede met het feit dat er niet nog een seizoen komt. "Ik denk dat we op tijd stoppen."

Stoppen op het hoogtepunt

Het stoppen van Penoza is voor veel kijkers van de serie flink balen, maar Hendrickx heeft volgens ons groot gelijk dat de handdoek in de ring gooien op het hoogtepunt een goed idee is. “Als we nog een seizoen zouden maken, zouden we Carmen gaan uitmelken, en dat zou zonde zijn”, vertelt de actrice in gesprek met ANP. Gelukkig zit er voor de beteuterden onder de fans nog wel een film in de pijplijn.

Film of geen film

“Het lijkt mij geweldig om te doen, maar ik geloof pas dat een film doorgaat als ik op de set sta”, zegt Hendrickx daarover. Het is niet alleen voor de kijkers te hopen dat die film er gaat komen, ook voor de cast en crew zou het een feest zijn. “Het is volstrekt uniek, zeker in Nederland, om zo lang met een hele groep mensen iets moois te maken”, aldus Hendrickx. 

Seizoen 5

Voor Hendrickx en consorten zit seizoen 5 erop, voor ons moet het nog komen - in september van dit jaar. In de laatste reeks afleveringen krijgt haar personage Carmen het weer als vanouds voor de kiezen. “Carmen vindt een nieuwe geduchte tegenstander, gespeeld door de Belgische acteur Ward Kerremans”, vertelt ze. Ze vult aan dat “een beetje vers bloed stimuleert na zoveel jaar ook om zelf weer net iets frisser en fruiteriger voor de dag te komen.” Naast Kerremans zijn ook Chris Peters (Tonio), Axel Daeseleire (Smeris) en Sonja Silva (!) nieuw in Penoza.

Lees verder