'Opluchting voor RTL 4: Is alsnog goed aan het komen met Race Across the World'

Vorige week maakte het programma Race Across the World op RTL 4 (lees hier onze recensie) met ruim 770 duizend kijkers zijn debuut. Misschien niet het aantal waar ze op gehoopt hadden bij de zender, maar geprogrammeerd op dezelfde avond en tijd als de verkiezingsuitslag ook niet heel gek te noemen dat dit de score was. Gisteren was het tijd voor poging twee. Met ruim honderdduizend kijkers meer dan vorige week heeft RTL 4 zich prima herpakt met een aflevering waar ook nog flink wat te beleven is geweest.

Race across the World
© RTL Beeldbank/Jasper Suyk

Terreinwinst

’Na een stroef begin kijken er nu ruim 100 duizend mensen meer. RTL 4 wint hiermee het 20:30 tijdslot. Dit programma lijkt uit te groeien tot een grote kijkcijferhit en was dat al geweest als het deze week was gestart’’, aldus Tina Nijkamp, in haar dagelijkse kijkcijferanalyse op Instagram. ‘’Maar goed, dit is alsnog goed aan het komen. Wie herinnert zich nog dat Heel Holland Bakt ooit met 660 duizend kijkers begon?’’, zo stelt Tina. 

Tegenvaller

Er wordt natuurlijk wel meer uitgezonden dan Race Across the World. Zo is Ruimteschip Aarde al even te zien de tv. Met bijna een miljoen kijkers scoorde dit programma met André Kuipers goed, maar dat is nu wel anders. ‘’Voor NPO 1 vallen, de goede recensies ten spijt, de kijkcijfers van Ruimteschip Aarde toch wel flink tegen. Week na week. 870 duizend kijkers is te weinig voor NPO 1,’’ aldus de kijkcijferkenner. Ze vraagt zich ook af of het wel op de juiste zender geprogrammeerd staat, en ze stelt dat er een soort identiteitscrisis gaande is bij NPO 1.‘’Past Ruimteschip Aarde ook niet veel beter op NPO 2? Het is namelijk eerder diepgaand en belerend dan verbindend. Zoals al eerder gezegd lijkt NPO 1 qua identiteit heel erg zoekende. Eigenlijk scoren alle nieuwe gelanceerde programma’s onder de miljoen en dat is toch wel een reden om zeer bezorgd te worden’’, zo geeft Tina aan.

Strandfeestje

Bij het programma Strandgasten van Nick en Simon is het dan weer wel reden voor een feestje. Ze scoorden gisteren namelijk verrassend goed, zo geeft Tina aan. ‘’Een verrassend goede score was er voor Strandgasten op NPO3 om 20:30. Een kijkcijferrecord voor Nick, Kees en Simon. Opvallend ook dat dit programma al bijna een jaar geleden opgenomen is, ver voor de breuk van Nick en Simon.’’

 Race Across The World is iedere woensdag om 20.30 uur te zien op RTL 4.