Ophef om onverwachtse actie John Ewbank in TNBGB

Veronica Superguide logo
Ophef om onverwachtse actie John Ewbank in TNBGB

Ophef om onverwachtse actie John Ewbank in TNBGB

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Gisteravond zond SBS6 de live finale uit van de talentenjacht The Next Boy/Girl Band. De uitzending verliep iets anders dan gepland, door een brutale actie van jurylid en platenbaas John Ewbank.

'Flikker maar op'

De bedoeling was om van beide bands vier leden over te houden. Zowel één jongen als meisje moest dus het veld ruimen. Nadat voor de boyband 4U besloten werd dat Jeronimo moest vertrekken, nam Ewbank een onverwachtse beslissing door tóch niemand van de meiden naar huis te sturen. “Ik moet van een perfecte band een minder perfecte band gaan maken. Het zal mijn laatste show zijn vanavond, maar ik neem jullie allemaal mee. Flikker maar op”, aldus Ewbank in de live-uitzending.

Geldklopperij

Dat schoot veel stemmers in het verkeerde keelgat, want de dure telefoontjes en sms’jes die zij maakten en stuurden om hun favoriet in GRLBND te houden, bleken voor niets te zijn geweest. Zonde geld, dus. Op social media verschenen diverse berichten van gepikeerde kijkers.

Uit eigen zak

Vanmorgen laat SBS weten dat zij zullen proberen om de tienduizenden mensen die ‘voor niets’ gestemd hebben hun geld terug te geven. “We gaan kijken of we iedereen kunnen terugbetalen”, aldus SBS-zegsman Jaap Paulsen vandaag. “Hoe we het gaan doen, maken we later bekend, maar we gaan dit hoe dan ook oplossen.” John Ewbank liet vanmorgen aan AD.nl weten dat hij uit eigen zak gaat meebetalen. 
Bekijk het fragment in bovenstaande video.

Lees verder