Jaap Jongbloed

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Jaap Jongbloed

Opgelicht?! krijgt na 21 jaar een zuur afscheid

|
|

Laatste update:

Presentator Jaap Jongbloed was gisteren voor het allerlaatst te zien in Opgelicht?!. Het AVROTROS-programma is na 21 jaar officieel gestopt.

De jeugd deugd

De NPO wil in 2022 inzetten op jongeren en Opgelicht?! sloot daar na 21 jaar zendtijd volgens de omroep niet meer bij aan. Jaap Jongbloed moest zijn programma achterlaten en sloot de show een beetje zuur af. “En dit was Opgelicht?! Wij stoppen ermee na vanavond. Ik hoop dat je vanaf nu alleen maar eerlijke mensen tegenkomt, maar wees voor de zekerheid een beetje op je hoede.” 

Frits Huffnagel woest

Frits Huffnagel van de AVROTROS vindt het belachelijk dat de NPO dit programma stopt. Tijdens Shownieuws uit hij samen met Albert Verlinde zijn frustratie. “Ik vind het heeeel slecht dat dit programma van de buis gaat. En het is niet alleen een programma, het is ook nog is een keer een app waarbij mensen worden gewaarschuwd, het is website waarop je waarschuwingen kan vinden.

Opgelicht?! naar SBS

Maar waarom komt het crime-programma dan niet naar bijvoorbeeld SBS toe? Albert Verlinde heeft het antwoord. “Dat is het merkwaardige. Op de een of andere manier is de publieke omroep toch een soort natuurlijke habitat voor dat soort programma’s.

Twitter voelt zich opgelicht

De kijkers “snappen er niks van”, want ze vonden het programma nog net zo relevant als altijd. Op twitter ging de onvrede massaal rond. Ze noemen het “schandalig” en een aantal mensen schrikken er behoorlijk van dat dit “goed bekeken programma” van de buis gaat. 

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder