Op de schaal van Superguide: Rob Geus

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Op de schaal van Superguide: Rob Geus

Op de schaal van Superguide: Rob Geus

|
|

Laatste update:

De scholen zijn weer begonnen en dat geeft ons een perfect excuus om cijfers op de Schaal van Superguide uit te delen. Deze week leggen we Rob Geus het vuur aan na de schenen.

1. Heeft hij een boek geschreven of is er een boek over hem geschreven?

Geloof het of niet: Rob Geus heeft zelfs twee boeken op zijn naam staan. In zijn eerste boek “Hier word ik vrolijk van” beschrijft hij hoe je je huis netjes houdt en in zijn boek “Kook OK” heeft hij zijn 50 favoriete recepten opgenomen. Of het wat over de kwaliteit zegt, blijft een vraag, maar beide boeken kun je voor ongeveer 4 euro op de kop tikken. 1 punt.

2. Wat is zijn reputatie?

Robs reputatie is twijfelachtig. Hoewel uitspraken als “Man, man, man” en “Hier word ik niet vrolijk van” in veel huishoudens inmiddels vaste begrippen zijn, staat Geus toch vaak bekend als een lachertje. Zo heeft RamBam onlangs openbaart dat het ogenschijnlijk serieuze keurmerk van Geus gewoon te koop is. Ook kon hij zijn beheerste keurmeesterhouding niet in stand houden in programma’s als Ranking The Stars en Jouw Vrouw Mijn Vrouw VIPS, waarin hij de vriendin van Peter Jan Rens uitschold voor ‘vals wijf’. Al met al kan de reputatie van Rob nog wel een beetje bijgeschaafd worden, maar hij zorgt er wel voor dat onze huiskamers stofvrij zijn. 0,5 punten.

3. Hoeveel programma’s/films/series heeft hij op zijn naam staan?

Rob heeft vier eigen programma’s op SBS6 gemaakt. Van Smaakpolitie tot Red Mijn Vakantie: ze draaien allemaal om keurmerken of misstanden rondom hygiëne en veiligheid. Rob is ook niet vies van een gastoptreden hier en daar. Zo zag je hem al voorbij glijden in Sterren Dansen Op Het IJs en de haren uit zijn hoofd trekken in Jouw Vrouw Mijn Vrouw VIPS. 1 punt.

4. Hoeveel volgers op Twitter heeft hij?

Rob is geen fervent twitteraar. Met 3.708 volgers en zijn laatste tweet op 12 april 2015, kunnen we zijn account als weinig relevant beschouwen. 0 punten.

5. Hoe doet hij het bij de vrouwen?

Voor zover wij weten, past Rob Geus niet binnen het typische plaatje van sekssymbool. Wat we wel zeker weten is dat hij zeven jaar lang getrouwd was met Miranda, met wie hij een dochtertje kreeg. Inmiddels is hij opnieuw getrouwd met Suzanne. Wel circuleren er nogal wat roddels rondom deze relatiewissel. Rob zou Miranda aan zijn buurman gekoppeld hebben zodat hij er vandoor kon met Suzanne. Moeten we dat belonen met een punt? We geven hem een half punt, aangezien volgens zijn manager de vrouwen ‘massaal’ voor hem vallen. 0,5 punten.

6. Is hij in aanraking met justitie geweest?

Zeer recent zelfs. In zijn programma Red Mijn Vakantie, liep een ruzie zo hoog op dat de Spaanse Politie eraan toe moest komen. Hij heeft zelfs heel even in een cel doorgebracht en moest uiteindelijk een boete betalen. 0 punten.

7. Hoe wordt hij gerecenseerd?

Positieve artikelen over Robs programma’s gaan vaak over kijkcijfers. Zo ging Red Mijn Vakantie in 2015 van start met 886.000 kijkers. Not too shabby! Wat recensies betreft worden we wat minder vrolijk. Zo schrijft Angela de Jong van het AD dat Geus ‘humorloos’ is en ‘maar één standje’ kent. Achja, vermakelijk zijn Robs programma’s absoluut en dat is wat telt. 1 punt.

8. Hoe ziet de toekomst er voor hem uit?

Ondanks de pittige recensies gaat het Rob voor de wind. Ook dit jaar is Rob met zijn gouden uitspraken op SBS6 in zijn eigen programma te zien. 1 punt.

9. Heeft hij ook succes over de grens?

Rob heeft in Red Mijn Vakantie zeker een aantal successen over de grens behaald. Op het gebied van vieze hotelkamers en zwembaden dan. Voor zover wij weten zijn er nog geen Spanjaarden of Italianen die op dinsdagavond lekker op de bank kruipen voor een afleveringetje Rob Geus. 0,5 punten.

10. Heeft hij bekende familieleden of vrienden?

Nee. We weten eigenlijk vrij weinig tot niets van Robs privérelaties. Dat is eigenlijk best positief, maar het levert geen punten op. 0 punten.

Eindcijfer: 5,5

Lees verder