Op de Schaal van Superguide: O’G3NE

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Op de Schaal van Superguide: O’G3NE

Op de Schaal van Superguide: O’G3NE

|
|

Laatste update:

Hoera! We weten wie ons gaan vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival: de dames van O’G3NE. Een goede gelegenheid om ze op onze Schaal van Superguide te zetten.

1. Hebben ze een boek geschreven of is er een boek over hen geschreven?

Helaas niet. Het enige wat je op de website van Bol.com van hen kunt bestellen is het album We Got This. Ook hartstikke leuk, maar een cd is geen boek. Wellicht kunnen ze in de trant van 10 jaar later (nadat ze in 2007 meededen aan het Junior Songfestival, doen ze in 2017 mee aan het Eurovisie Songfestival) een boek schrijven? Voor nu: 0 punten.

2. Wat is hun reputatie?

De dames van O'G3NE hebben een goede reputatie. We werden natuurlijk tien jaar geleden al aan ze voorgesteld in de formatie Lisa, Amy en Shelley. Toen waren het kleine, onschuldige meisjes. Ondanks dat ze tegenwoordig wat uitdagender gekleed gaan, zijn ze nu eigenlijk nog steeds brave meisjes. Met dijken van stemmen, waar Nederland dol op is. De gemist-fragmenten en video's van optredens van O'G3NE zijn niet aan te slepen. 1 punt.

3. Hoeveel programma’s/films/series hebben ze op hun naam staan?

Ondanks dat de meiden van O’G3NE geen tv-makers of actrices, maar zangeressen zijn, is het lijstje aan programma's met hen niet echt mager. Wat denk je van het Junior Songfestival, The Voice of Holland, De Beste Zangers van Nederland en straks natuurlijk het Eurovisie Songfestival. 1 punt.

Zie ook:

4. Hoeveel volgers op Twitter hebben ze?

Nog niet zoveel - 13.300 - en dat is enigszins verbazingwekkend. O’G3NE is namelijk echt een aanrader om te volgen. Het aantal volgers wordt wellicht opgekrikt wanneer we dichter bij het Eurovisie Songfestival komen. 0 punten.

5. Hoe doen ze het bij de mannen?

Zoals we eerder al benoemden, staan de dames van O’G3NE als redelijk braaf bekend. Zo ook op liefdesgebied. Shownieuws bracht vorige week het nieuws dat Lisa gaat samenwonen met haar vriend. Ook Shelley heeft een vriend. Amy had eerder een relatie met Pim Kouwenhoven, die ze van The Voice kent. Maar het lijkt er nu op dat ze vrijgezel is. Het is dus wachten op de eerste berichten over een nieuwe vlam. 1 punt.

6. Zijn ze in aanraking met justitie geweest?

Wij kunnen niets geks over de dames vinden op dat gebied. 1 punt.

7. Hoe worden ze gerecenseerd?

Zeer goed. Het is niet voor niets dat zij Nederland gaan vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. De stemmen van Lisa, Amy en Shelley waren tien jaar geleden al loepzuiver en ze lijken steeds beter te worden. "Het is alsof je naar een cd luistert als je ze hoort zingen", zei Sharon Doorson bijvoorbeeld over de live-zang van de dames. Ook Edsilia Rombley - die in 1998 vierde werd op het Eurovisie Songfestival - kan geen betere inzending bedenken.

8. Hoe ziet de toekomst er voor hen uit?

Deelname aan het Eurovisie Songfestival kan zowel voordelig als nadelig zijn voor de kandidaten. In een interview met Shownieuws zei een van de dames dat het voelt alsof ze geboren zijn om mee te doen aan het Songfestival. Hoe O’G3NE ook presteert, feit blijft dat Amy, Lisa en Shelley fantastisch kunnen zingen en daar vooral iets mee moeten blijven doen. We zijn ervan overtuigd dat Nederland daar voor open staat. 1 punt.

9. Hebben ze ook succes over de grens?

Aangezien Amy, Lisa en Shelley in 2007 al meededen aan het Junior Songfestival, hebben ze hun horizon al flink verbreed en kwamen ze ook bij internationale media op het netvlies. Als O’G3NE moeten ze nog naam maken bij het buitenlandse publiek. De populaire Britse meidengroep Little Mix is al overtuigd van het kunnen van O'G3NE, lieten ze weten aan RTL Boulevard. Het grote succes moet echter nog komen. Daarom 0,5 puntje.

10. Hebben ze bekende familieleden of vrienden?

Elkaar. Verder is er op dat gebied weinig te melden over O’G3NE. Maar een ding is zeker: als ze elkaar niet gehad hadden, waren ze vast niet zo beroemd geweest. 0,5 punt.
Eindcijfer: 7.

Lees verder