Op de Schaal van Superguide: Floortje Dessing

Veronica Superguide logo
Op de Schaal van Superguide: Floortje Dessing

Op de Schaal van Superguide: Floortje Dessing

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Ze sleepte vorige week de meest prestigieuze televisieprijs van Nederland in de wacht. Voor ons reden genoeg om Floortje Dessing vandaag op de Schaal van Superguide te zetten.

1. Heeft ze een boek geschreven of is er een boek over haar geschreven?

Floortje mag zich best een succesvol auteur van reisboeken noemen. Van haar hand kwamen onder meer 365 Dagen Onderweg, 25 Wereldroutes Die Je Gedaan Moet Hebben en 100 Wereldplekken Die Je Gezien Moet Hebben. 1 punt.

2. Wat is haar reputatie?

Die van 'vrouw van de wereld'. Denk je aan BN’ers en aan reizen, dan kan het bijna niet anders dan dat de naam Floortje Dessing bij je naar boven komt. Een nuchtere Hollandse die graag haar grenzen verlegt, zo zouden we haar wel kunnen omschrijven. Met haar programma’s heeft ze de kijkers op haar hand en dat komt mede door haar tomeloze enthousiasme. 1 punt.

3. Hoeveel programma’s/films/series heeft ze op haar naam staan?

Floortje begon haar televisiecarrière - eerder was ze al op Radio Veronica te beluisteren - met het presenteren van reisprogramma’s als Young Americans, Trexx en Arrivals op Veronica. Ze maakte uitstapjes met Yorin Travel en RTL Travel en begon in 2007 bij omroep LLiNK met 3 op Reis. Dat programma werd overgenomen door BNN en Dessing verhuisde mee. Reizen bleef ze uiteraard doen en dat resulteerde in oktober 2016 in een Gouden Televizier-Ring voor Floortje Naar Het Einde Van De Wereld. 1 punt.

4. Hoeveel volgers op Twitter heeft ze?

Ruim 85.000. Meer dan genoeg voor 1 punt.

5. Hoe doet ze het bij de mannen?

Over Floortjes liefdesleven is weinig bekend. Er komen weleens roddels naar boven over avontuurtjes met camera- dan wel geluidsmannen van haar reisprogramma’s. En waarom ook niet? Floortje heeft het veel te druk voor een vaste relatie. Aan Libelle vertelde ze ook dat ”een man van goeden huize moet komen om het met mij uit te houden.” Ondanks haar uitverkiezing tot Meest Sexy Vegetariër in 2007, krijgt ze van ons helaas toch 0 punten.

6. Is ze in aanraking met justitie geweest?

Niet dat we weten, Floortje mag dan een type zijn dat de grens opzoekt, ze kan het zich niet permitteren om met een strafblad rond te lopen. 1 punt.

7. Hoe wordt ze gerecenseerd?

Dit was in eerste instantie ook de aanleiding om Floortje op de Schaal te zetten. Een Gouden Televizier-Ring winnen voor je programma is namelijk toch wel een van dé doelen van Nederlandse tv-makers in Nederland. Met Floortje Naar Het Einde Van De Wereld bewees Dessing dat ze - letterlijk - ver gaat voor haar werk en daar kon de kijker volop van meegenieten. Want dat is waar Floortje zo goed in is: haar enthousiasme en verbazing overbrengen op anderen. Haar korte documentaireserie Floortje Terug Naar Syrië werd overigens ook goed gerecenseerd. 1 punt. 

8. Hoe ziet de toekomst er voor haar uit?

We verwachten dat Floortje gewoon blijft doen waar ze goed in is: reisprogramma’s maken. Sinds ze van BNN naar VARA overstapte, werden haar programma’s ook wat serieuzer. Met Floortje Naar Het Einde Van De Wereld en Floortje Terug Naar Syrië laat Dessing zien dat ze niet bang is om de diepte in te gaan en haar grenzen andermaal te verleggen. 1 punt.

9. Heeft ze ook succes over de grens?

Alleen maar. Nee, we moeten het beter verwoorden: ze heeft succes in Nederland met televisie die ze over de grens maakt. Een buitenlandse tv-carrière heeft Floortje echter niet. 0 punten.

10. Heeft ze bekende familieleden of vrienden?

Hij ging vorige week nog net niet ’viral’, maar de 87-jarige vader van Floortje veroverde bij de uitreiking van de Gouden Televizier-Ring wel de harten van een heleboel Nederlandse kijkers. Daarvoor verdient Floortje 0,5 punt.

Eindcijfer: 7,5.

Lees verder