Op de Schaal van Superguide: Benja Bruijning

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Op de Schaal van Superguide: Benja Bruijning

Op de Schaal van Superguide: Benja Bruijning

|
|

Laatste update:

Vanavond is hij te zien in de nieuwe serie De Mannen van Dokter Anne: Benja Bruijning. Dat vonden wij een goede reden om de acteur op de Schaal van Superguide te zetten.

1. Heeft hij een boek geschreven of is er een boek over hem geschreven?

Nee, Benja speelde in menig boekverfilming, maar een boek schrijven deed hij (nog) niet. 0 punten.

2. Wat is zijn reputatie?

Benja heeft de reputatie van knappe man, al ziet hij dat zelf niet echt zo. Hij is een beetje de boy next door van de Nederlandse filmwereld en speelde in zowel romcoms als meer serieuze films en series. Bij sommige mensen zal Benja Bruijning vooral bekendstaan om zijn relatie met Anna Drijver. Maar dat hij kan acteren en er goed uitziet, staat buiten kijf. 1 punt.

3. Hoeveel programma’s/films/series heeft hij op zijn naam staan?

Dat is een flink rijtje: Dichter op de Zeedijk, Alles Is Familie, De Bende van Oss, Hoe Duur Was De Suiker, Pak Van Mijn Hart, Bellicher: Cel, De Brief Voor De Koning, Hartenstraat, etc. En dat waren alleen nog zijn films. Hij Speelde in de series Dokter Deen, Flikken Maastricht, Costa! en A’dam - E.V.A. en is nog te zien in Zwarte Tulp, Vechtershart en dus de Mannen Van Dokter Anne. Een hele mond vol: 1 punt.

4. Hoeveel volgers op Twitter heeft hij?

Ai, Benja heeft geen Twitter. 0 punten.

5. Hoe doet hij het bij de vrouwen?

Zoals we al zeiden begrijpt hij het zelf niet, maar Benja staat echt wel bekend als knappe man. Bovendien is hij getrouwd met een van de knapste vrouwen van Nederland. 1 punt.

6. Is hij in aanraking met justitie geweest?

Niet dat we weten, hij is waarschijnlijk veel te druk met acteren. Al zouden we het best leuk vinden als Benja stiekem een bad boy blijkt te zijn. 1 punt.

7. Hoe wordt hij gerecenseerd?

De films waarin Benja acteert, worden redelijk beoordeeld, maar zeker niet geweldig. Zijn series daarentegen doen het veel beter. Bellicher: De Macht van Meneer Miller, Vechtershart en Zwarte Tulp zijn stuk voor stuk goed beoordeelde programma's. 1 punt.

8. Hoe ziet de toekomst er voor hem uit?

Benja is net vader geworden, maar dat betekent niet dat hij van het witte doek of je beeldscherm verdwijnt. De series Vechtershart, Zwarte Tulp en De Mannen van Dokter Anne lopen nog volop, dus genoeg werk voor Benja. Naast acteren in films en series, is hij tevens te zien in het theater en in het verleden schreef hij ook voor het toneel. 1 punt.

9. Heeft hij ook succes over de grens?

Nee. In een interview met het AD gaf hij aan dat hij geen 'nee' zou zeggen tegen de rol van James Bond, maar hij blijft het liefst veilig in Nederland. "Over een internationale doorbraak denk ik nooit na. Ik ben heel saai, ik ga voor duurzaamheid. Ik ben geen type van reach for the stars. Wat ik wil is gelukkig zijn, blijvend mooie dingen kunnen doen." Hij gaat Michiel Huisman dus niet achterna. 0 punten.

10. Heeft hij bekende familieleden of vrienden?

Jazeker. Hij is getrouwd met Anna Drijver, die hij kent van de toneelopleiding. In het acteerwereldje heeft hij ongetwijfeld nog meer vrienden. En we durven te wedden dat dochtertje Lea met zo'n vader en moeder ook star potential heeft. 1 punt.
Eindcijfer: 7.
Wij zijn benieuwd naar jouw mening. Wat vind jij van Superguide.nl? Vul onze enquête in!

Lees verder