Ook RTL stopt met ‘astrologische tv’

Medium Joke, uit Dit Is Mijn Toekomst, verdwijnt binnenkort van RTL

Na Talpa stopt ook RTL met astrologische televisieshows. Dit Is Mijn Toekomst verschijnt binnenkort voor het laatst!

Op RTL4 was Dit Is Mijn Toekomst op oudejaarsdag voor het laatst te zien. De uitzendingen gaan op RTL5 nog tot 10 januari door. Daarna is er bij RTL geen… toekomst meer voor Dit Is Mijn Toekomst; dat meldt Mediacourant.

‘Astro-televisie’, waarbij mensen via een dure(!) lijn bellen met mediums om hun leven te verbeteren, ligt al een tijd onder vuur. Bellers met een krappe beurs werden bijvoorbeeld lang aan de lijn gehouden, met de belofte dat hun financiële situatie zou verbeteren.

Rambam ging een tijd geleden undercover bij een astrologielijn, en hun conclusies stemden niet opgewekt… Mensen die toch al problemen hadden werden keihard uitgemolken. Eind vorig jaar stopte Talpa al met de uitzendingen van Astro TV, zodat het ‘maar de concurrentie doet het ook!’-argument nu ook weg is.

'Astro TV'

Ondanks de negatieve praktijken van astrologie-tv hebben we af en toe smakelijk gelachen om het zweverige gedoe… En de uitbarsting van Joke, natuurlijk!

De astrologieconsults gaan overigens wél online verder. RTL kocht het programma in, maar was zelf niet bij de totstandkoming betrokken.

Beeld: Dit Is Mijn Toekomst