Kaj van der Ree, YouTuber, onder vuur

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Kaj van der Ree, YouTuber, onder vuur

Ook Rode Kruis breekt met Kaj van der Ree vanwege seksueel wangedrag

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Alie Sierkstra

We voelden het al een beetje aankomen, maar inmiddels heeft ook het Rode Kruis de samenwerking met presentator en YouTuber Kaj van der Ree stopgezet. De organisatie gaf eerder al aan in gesprek te willen met Van der Ree. Inmiddels is de kogel dus definitief door de kerk: Van der Ree treedt niet langer op als ambassadeur van het Rode Kruis.

Kaj van der Ree niet langer ambassadeur Rode Kruis

Kaj van der Ree is dus geen ambassadeur meer van het Rode Kruis. De reden? De organisatie heeft de samenwerking met de YouTuber opgezegd vanwege zijn seksueel grensoverschrijdend gedrag. Dat zit zo: verschillende vrouwen hebben aangegeven dat ze op minderjarige leeftijd seksueel getinte berichten van Van der Ree hebben ontvangen. Ook heeft hij naaktfoto’s gestuurd én om naaktfoto’s gevraagd bij minderjarige meisjes.

BNNVARA stopt per direct met Proefkonijnen

Het Rode Kruis laat (via NOS) weten dat "seksueel contact met minderjarige meisjes" voor hen onacceptabel is. De beschuldigingen aan het adres van Van der Ree kostten hem eerder al zijn baan als presentator van Proefkonijnen, dat Van der Ree samen met Jurre Geluk presenteerde. Ook komt er een eind aan Van der Ree zijn vrijdagavondshow Skaj is The Limit op 3FM.

Slachtoffers Kaj van der Ree met dood bedreigd

Van der Ree heeft het seksueel grensoverschrijdend gedrag inmiddels toegegeven en gezegd dat hij er spijt van heeft. Daarom is het natuurlijk extra naar dat zijn slachtoffers het behoorlijk te verduren krijgen op social media. Twee van hen deelden hun verhaal bij RTL Boulevard. Op social media vroegen kijkers zich vervolgens af waarom ze Van der Ree niet gewoon geblokkeerd hebben. Ook werden de meiden dom genoemd... En nog erger: een van hen wordt zelfs bedreigd met de dood, meldt het AD. De meiden denken na over eventuele vervolgstappen tegen Van der Ree. 

Lees verder