Albert Verlinde en Humberto Tan

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Albert Verlinde en Humberto Tan

Humberto Tan woest na beschuldigingen Albert Verlinde: 'Pure smaad'

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Volgens Albert Verlinde heerste er rond 2015/2016 niet alleen bij Jeroen Rietbergen en The Voice een cultuur van ongepast seksueel wangedrag; ook Humberto zou zich volgens Albert hebben misdragen, rondom zijn talkshow RTL Late Night. De presentator reageert woest en ontkent stellig. 

"Ik weet dat ik hier wel een bommetje mee gooi", begon Albert gisteren zijn verhaal in Shownieuws. "Het is binnen RTL – en we hebben het verhaal Dionne Stax meegemaakt – ook wel bekend dat Humberto de neiging had om vrouwen die leuk waren, om daar contact mee te zoeken na de uitzending."

'Wil Humberto niet naaien'

"Waarom vertel ik dat nou?", ging Albert verder. "Niet om Humberto te naaien, maar omdat ik weet dat er mensen bij het programma weg zijn gegaan die zeiden: ‘Het lijkt wel of ik hier meer een datingshow zit te produceren dan een talkshow.’" Hij riep RTL op om nog breder onderzoek te doen, dus niet alleen bij The Voice. "Waar het mij om gaat is dat Talpa, ITV en RTL moeten onderzoeken wat er gebeurd is bij The Voice, maar ik wil RTL ook oproepen om een breed onderzoek te doen, want blijkbaar was er in die tijd een cultuur waarin dit soort dingen plaatsvonden."

Reactie Humberto

Humberto wist niet wat hij hoorde en kwam snel met een reactie op Twitter. "Wat een kolder!", reageerde hij. "Pure smaad. Ik bedankte gasten na afloop van de uitzending alle gasten via app: mannen en vrouwen. Verder niets te maken met The Voice." Hij liet in een andere tweet ook zien dat Albert na zo'n uitzending ook een bedankberichtje kreeg.

Ook retweet Humberto de onderste twee tweets, waarin Albert onder meer een 'gore roddelklep' wordt genoemd:

Albert wil de staatssecretaris erbij halen

Albert ging nog verder en noemde op een gegeven moment zelfs de naam van Unay Uslu, onze nieuwe staatssecretaris voor Cultuur en Media. Hij vindt dat die in actie moet komen. "In Amerika zijn er vertrouwenspersonen bij programma’s. Ik vind dat we daar in Nederland met volwassen tv ook naar toe moeten. Je moet er een beleid op afstemmen."

Benieuwd naar het laatste Voice-nieuws? Anouk stapt op als coach en 'legt daarmee druk op andere coaches'. Ook is er een reactie van de vrouw van Ali B.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder