Ontroerende taferelen bij dansact Gil in Holland's Got Talent

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Ontroerende taferelen bij dansact Gil in Holland's Got Talent

Ontroerende taferelen bij dansact Gil in Holland's Got Talent

|
|

Laatste update:

Bewegingskunstenaar Gil the Grid bracht jury en publiek in vervoering met zijn indrukwekkende dans, en mocht meteen door naar de halve finale.

Gil the Grid

De 25-jarige Gil the Grid is een oude bekende van de jury van Holland's Got Talent, en kwam gisteravond naar zijn auditie met een missie om een comeback in de spotlights te oogsten. Je raadt het al: hij slaagde met vlag en wimpel met een indrukwekkende en ontroerende dans, niet in de laatste plaats vanwege het verhaal over zijn zware privéleven dat hij vlak ervoor deelde met de jury, het publiek en de ruim 1,6 miljoen kijkers thuis.

"Je bent nog steeds belachelijk goed, maar je bent nu beheerster", begon Dan Karaty de jurykritieken na afloop. "Eerst ging je helemaal los en deed je een miljoen verschillende dingen. Nu heb je alles onder controle." De andere juryleden stapelden daar nog lekker bovenop. "Dit kwam wel binnen bij me", zei Angela Groothuizen. "Dit gaan mensen onthouden omdat het echt fantastisch was", aldus Chantal Janzen. En Gordon: "Dit is gewoon kunst om naar te kijken, echt fantastisch mooi."

Gouden Ticket

Om het feest compleet te maken, sloot Dan Karaty af met een beslissing die hij waarschijnlijk al een paar minuten daarvoor had gemaakt. "Ik word er blij van om jou te zien dansen, dus laten we nu jou blij maken", zei Dan voor hij de buzzer indrukte waarmee hij Gil een Gouden Ticket uitdeelde. Gil is hiermee direct gekwalificeerd voor de halve finale, tot groot plezier van alle aanwezigen in de studio, die Gil nog eens op een staande ovatie trakteerden.

Lees verder