“Omvang Netflix-aanbod is sinds 2014 met 40 procent afgenomen”

Veronica Superguide logo
“Omvang Netflix-aanbod is sinds 2014 met 40 procent afgenomen”

“Omvang Netflix-aanbod is sinds 2014 met 40 procent afgenomen”

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Alie Sierkstra

Ben jij ook van mening dat al die mensen die nooit iets leuks kunnen vinden op Netflix zich enorm aanstellen? Pas dan goed op je woorden! Misschien zijn zij toch niet van die klaagzakken als velen lijken te denken… Recent onderzoek (via Streaming Observer) laat namelijk zien dat de omvang van het aanbod op Netflix sinds 2014 met maar liefst 40 procent is afgenomen.

Omvang Amerikaans aanbod Netflix daalt jaarlijks

Bovenstaande 40 procent is afkomstig uit een Amerikaans onderzoek. We kunnen er dus geen conclusies uit trekken over de Nederlandse situatie. Toch is het natuurlijk frappant dat het Netflix-aanbod in de US of A jaarlijks lijkt af te nemen in plaats van toe te nemen! Sterker nog: als we die 40 procent vertalen naar concrete cijfers blijkt het aanbod met 2.600 titels te zijn afgenomen… Kijk maar: in maart 2014 omvatte het Netflix-aanbod in Amerika nog 6.494 titels. In maart 2016 waren dat er nog 4.335… En in november 2019 bleven er nog ‘slechts’ 3.849 films en series over!

Wekelijks komen en gaan in het Netflix-aanbod

Als we die 3.849 titels die Amerikanen op Netflix terug kunnen vinden, vergelijken met andere landen blijkt echter dat ze aan de overkant van de grote plas niet zo moeten zeuren! Het aanbod in Duitsland omvat bijvoorbeeld 2.704 titels. Zoals gezegd, zijn het echter toch interessante cijfers en is het zodoende ook leuk om over de verklaring na te denken! Heeft de daling te maken met de komst van concurrenten als Disney+ en Amazon Prime, die hun content van Netflix plukken? Of heeft Netflix zelf de focus verder verschoven naar het aanbieden van eigen content? Ach ja, wij maken ons nog niet druk… Ondanks dat er wekelijks titels verdwijnen, kunnen we jullie toch ook elke maand weer blij maken met nieuwe titels!

Lees verder