Adam Sandler in Jack and Jill

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Adam Sandler in Jack and Jill

Gaan we weer: OMT wil de bioscopen sluiten

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Slecht nieuws! Niemands favoriete show Covid-19 wordt waarschijnlijk met nog een seizoen verlengd: het Outbreak Management Team heeft het demissionaire kabinet geadviseerd de bioscopen en theaters voor enkele weken te sluiten. Dit zou de stijgende besmettingcijfers naar beneden moeten brengen.

Bioscoop-eloos 

Zo meldt het OMT donderdag aan het AD. Blockbusters als Dune, No Time To Die en Eternals schitteren in de bioscopen, maar wellicht niet meer voor lange duur. Of het kabinet dit advies gaat overnemen, wordt vrijdag tijdens een persconferentie bekend gemaakt. Woordvoerder Gulian Nolthenius van de brancheorganisatie voor alle bioscopen en filmtheaters in Nederland wil de persconferentie van vrijdag afwachten, voordat hij met een reactie komt. 

OMG, OMT

Vorig jaar was het telkens onzeker voor hoelang de bioscopen gesloten zouden blijven en nu de besmettingcijfers weer stijgen, wil het OMT beginnen met een sluiting twee weken. Dit is onderdeel van een groot maatregelpakket. De maximaal toegestane groepsgrootte moet volgens het OMT in die twee weken-durende periode worden aangepast. We hopen uiteraard niet op een harde lockdown zoals we die vorig najaar kregen, want we begonnen net weer te wennen aan de vertrouwde, rode bioscoopstoeltjes.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder