Gerard Joling

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Gerard Joling

Omroep MAX verwijdert ‘vals’ Koningsdag-optreden Gerard Joling

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Gerard Joling mag vandaag 61 kaarsjes uitblazen en Omroep MAX geeft ‘m onbewust een cadeautje. De omroep verwijderde zijn ‘valse’ Koningsdag-optreden.

Het regende negatieve reacties toen de seniorenomroep het fragment van Gerard op hun Twitter-account plaatste. De zanger, die ook al een pijnlijke uitglijer maakte op TikTok, beaamt vandaag op Radio Veronica dat het inderdaad niet vlekkeloos verliep. “Het ene oortje was uitgevallen.

Buiten adem

Maar dat was niet het enige probleem, hoor”, legt Gerard uit. Hij was gewoon ouderwets buiten adem! “Ze zeiden: ‘Wil je vast naar je plaats toe gaan?’ Dan moet je eerst het bordes op, dan ga je naar binnen en dan moet je nog twee trappen op lopen. Ik was daardoor kortademig. Dan klinkt het op sommige momenten niet goed en zing je gewoon vals.

‘Vreselijk om lachen’

De Shangri-La-zanger kon er gelukkig wel om lachen, zo’n valse uitschieter. “Dat is ook niet zo heel erg, alleen wat je dan voor berichten leest. Daar moet ik wel vreselijk om lachen. Dat is best wel heftig. Ik hoop dat de mensen in de laatste 36 jaar van mijn carrière ook liedjes van me hebben gehoord die live wél goed klonken.” Dan moet je in ieder geval niet blijven playbacken tijdens je optredens, Geer…

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder