Love Actually

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Love Actually

OMG: er komt een Love Actually-reünie!

|
|

Laatste update:

Er zijn met kerst altijd twee zekerheden in het leven: je vreet je hélemaal vol aan gourmetvlees en kerststollen én Love Actually voelt elk jaar weer net zo heerlijk. Goed nieuws voor alle fans van deze ultieme kerstfilmklassieker: de cast komt samen voor een reünie-special!

Ter ere van het twintigjarig jubileum van de film (te zien op Viaplay, Videoland én Prime Video) komt de cast van Love Actually weer samen voor deze reünie, zo maakte de Amerikaanse zender ABC bekend. Het jubileum vindt pas volgend jaar plaats, maar euh... who cares. ABC vond het wel tijd dat de castleden weer een keer bij elkaar komen. Ze zullen volgende week alweer samen te zien zijn op de zender. Smullen!

Wie doen er mee?

Hugh Grant, Laura Linney, Emma Thompson, Bill Nighy en Thomas Brodie-Sangster nemen deel aan de special, samen met de schrijver-regisseur van de iconische kerstfilm Richard Curtis. Volgens ABC zal de special onder meer ingaan op hoe de film succesvol kon uitgroeien tot een jaarlijkse traditie in veel huishoudens. En, misschien nog wel belangrijker: Hugh Grant dropt nieuwe details over hét dansje. 

Grote afwezigen

In de trailer zie je helaas ook meteen wie er niet deelneemt. Zoals Harry Potter-fans maar al te goed weten, overleed Alan Rickman (hij speelde Harry in Love Actually) in 2016. Hopelijk is er voor hem nog een mooi in memoriam-momentje. Ook lijkt het er - voor zover we nu kunnen inschatten - op dat andere grote namen als Colin Firth, Andrew Lincoln en Keira Knightley niet aan de reünie deelnemen.

Love Actually-reünie

Het is niet de eerste keer dat een groot deel van de cast weer samenkomt. In 2017 werd een kort vervolg op de film geproduceerd voor NBC ter ere van Red Nose Day, een jaarlijkse dag die gekoppeld is aan een liefdadigheidsinstelling voor kinderen in nood die mede werd opgericht door regisseur Richard.

Het is nog niet bekend of we deze nieuwe reünie-special ook in Nederland kunnen zien. We houden je op de hoogte!

Lees verder