Tommy Kirk

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Tommy Kirk

Old Yeller-hoofdrolspeler Tommy Kirk (79) overleden

|
|

Laatste update:

Tommy Kirk is op 79-jarige leeftijd overleden in zijn huis in Las Vegas. De acteur werd bekend door zijn hoofdrol in Old Yeller, een tranentrekker over een jongetje en zijn hond. De acteur was een jonge Disney-ster, die werd ontdekt op zijn dertiende.

Hij is in meerdere Disney-klassiekers te zien, zoals The Shaggy Dog, Swiss Family Robinson en The Misadventures of Merlin Jones. Tommy schitterde in zijn carrière onder andere naast Dorothy McGuire en Annette Funicello.

Old Yeller

Hij zal vooral worden herinnerd als Travis Coates, het personage dat hij speelde in Old Yeller, een film uit 1957. Nog steeds wordt deze prent gezien als één van de zieligste films allertijden. Zoals de naam al doet vermoeden, gaat het over een oude hond... We zullen je die ene scène besparen. Als je het aandurft: deze film staat op Disney+.

Disney-kindster

Tommy is nooit meer geworden bij Disney dan een kindster. Hij werd toen hij 21 jaar oud was ontslagen omdat hij een minderjarige vriend had. Daar was Disney niet oké mee. Het is uiteindelijk goedgekomen: de ster kreeg in 2006 de eretitel van Disney Legend.

Tommy worstelde in het verleden met een drugsverslaving, maar wist succesvol af te kicken. Hij zette zijn eigen schoonmaakbedrijf op en genoot van zijn welverdiende pensioen. Rust in vrede, Tommy Kirk.

Lees verder