• SBS

Oh nee! Het Kerstmis haardvuur keert niet terug op SBS6

SBS6 haardvuur

SBS6 gooit water over het haardvuur tijdens Kerstmis. Dat laat een woordvoerster weten aan ANP. Er worden andere specials uitgezonden tijdens de feestdagen. Vorig jaar zond de zender vier uur lang een knapperend haardvuur uit op de feestdag.

‘Even echt aandacht voor elkaar’

Talpa-directeur Marco Louwerens kwam vorig jaar met het idee. "In Scandinavië is dat een keer een hele dag gedaan, ik vond het een fantastisch idee", zei hij tegen De Telegraaf. "Een beetje ingestoken door corona. Als je iets samen kunt vieren, doe het dan. Beetje slap ouwehoeren, spelletjes doen, vuurtje op de achtergrond. Sympathiek, even écht aandacht voor elkaar. En niet meer dan dat."

Haardvuur trending

Het vuur trok gemiddeld 281.000 kijkers. De kijkpiek zat rond 20.30 uur, toen bijna 400.000 mensen het haardvuur aan hadden staan. Op sociale media was #haardvuur bijna de hele avond trending.

Dit jaar kiest Talpa tijdens eerste kerstdag onder andere voor een kerstspecial van De Alleskunner VIPS. Gelukkig kun je ook haardvuren vinden op Netflix. Of zet lekker een van de nieuwe kerstfilms op die via de streamingdiensten verschijnt!

Bron: ANP / Veronica Superguide