Arjen Lubach in Zondag Met Lubach

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Arjen Lubach in Zondag Met Lubach

NPO wilde Arjen Lubach als opvolger Matthijs van Nieuwkerk

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

De NPO zag vorig jaar blijkbaar al dat Matthijs van Nieuwkerk DWDD niet al te lang meer wilde presenteren (goede inschatting!) en ging daarom bij Arjen Lubach polsen of hij interesse zou hebben om het vervangende programma te maken. Nou... nee, dat zag de Zondag met Lubach-ster niet zo zitten.

Op 27 maart presenteert Matthijs van Nieuwkerk zijn allerlaatste De Wereld Draait Door. Het programma dat 'm later dit jaar gaat vervangen, krijgt een geheel nieuwe naam, look én presentator, zo is de verwachting. Arjen Lubach gaat dat in ieder geval niet doen.

Arjen Lubach doet DWDD?

Arjen zegt nee tegen de opvolger van DWDD. "Ik ben vorig jaar gebeld", zei hij vanochtend op Radio 538. "Zo van: stel dat Matthijs stopt, heb jij dan interesse? Maar ik heb gezegd: ik maak liever grapjes, ik denk niet dat zo’n talkshow iets voor mij is." En dat is aan de ene kant maar goed ook: áls 'ie hier wel op inging, moesten we waarschijnlijk vaarwel zeggen tegen de satirische hitshow Zondag met Lubach.

Zondag met Lubach

Matthijs behandelt natuurlijk 87 onderwerpen en interesses in één DWDD-uitzending en dat kan Arjen gewoon niet opbrengen. "Ik vind dingen leuk die ik interessant vind. Maar zoveel dingen in de wereld zijn dat niet, mijn nieuwsgierigheid houdt wel eens op." Gelukkig blijven er voor de comedian genoeg andere 'interessante dingen' over en die deelt hij dit weekend weer met ons in Zondag met Lubach. 

Zondag met Lubach keert zondag 16 februari namelijk terug op tv! Om 21:20 kun je de nieuwste aflevering checken op NPO 3.

Lees verder