Noorse Songfestival-winnaar doet dit jaar opnieuw mee

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Noorse Songfestival-winnaar doet dit jaar opnieuw mee

Noorse Songfestival-winnaar doet dit jaar opnieuw mee

|
|

Laatste update:

Alexander Rybak uit Noorwegen zal dit jaar na 9 jaar zijn rentree maken op het Eurovisiesongfestival. De zanger won gisteren het nationale songfestival van Noorwegen met het nummer That's How You Write A Song en zal daarmee afreizen naar Lissabon voor de grote wedstrijd.

Zeldzaam?

Alexander zal een sterke tegenstander zijn voor Waylon. Hij zal zich nu in de tweede halve finale van het songfestival, gelijktijdig met Waylon, moeten kwalificeren voor de grote finale op 12 mei. In 2009 won de Noor in Moskou het Songfestival met het nummer Fairytale. Dat jaar deden De Toppers mee namens Nederland. Het is overigens niet de eerste keer dat een oud-winnaar opnieuw meedoet aan het songfestival. Zo nam Johnny Logan na zijn winst in 1980 met What's Another Year in 1987 nogmaals de trofee mee naar huis voor Ierland. In 2010 won de Duitse Lena die een jaar later nogmaals meedeed en toen tiende werd. 

Waylon

Waylon vertegenwoordigt Nederland dit jaar met het nummer Outlaw in Em. Het Songfestival vindt dit jaar plaats op 8, 10 en 12 mei in Lissabon. Waylon maakt zijn opwachting in de tweede halve finale op donderdag 10 mei, waarin hij het opneemt tegen onder andere Servië, Rusland, Australië, Zweden en Noorwegen.

Lees verder