Nooit meer slapen! Pathé experimenteert met 24-uurs bioscoop

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Nooit meer slapen! Pathé experimenteert met 24-uurs bioscoop

Nooit meer slapen! Pathé experimenteert met 24-uurs bioscoop

|
|

Laatste update:

Wil je graag naar de bioscoop, maar werk je altijd in de nachtdienst of ben je misschien een vampier ofzo? Pathé houdt een bioscoop de komende maanden ‘s nachts open, als experiment!

De Pathé-vestiging Arena, in Amsterdam Zuid-Oost, blijft tot 20 juli open in de weekenden. Van zaterdag op zondag is Pathé Arena 24 uur per dag geopend. Pathé wil op deze manier ‘onderzoeken of er behoefte is aan een 24-uursbioscoop in de stad.

De bioscoop heeft natuurlijk een prima momentje gekozen voor de test: Avengers: Endgame is vanaf deze week te zien, en duurt behoorlijk lang. De kans dat sommige mensen deze megablockbuster ‘s nachts willen zien is best aanwezig.

Zo draait Endgame bijvoorbeeld van zaterdag op zondag om 23:15, 00:30, 01:45, 03:00 én begint er zondagochtend een voorstelling om 04:30 uur.

Naast het waarschijnlijk bizar succesvolle Endgame, is tijdens de nacht ook o.a. The Curse Of La Llorona, After, Hellboy (kuch), Captain Marvel en Pet Sematary te checken. De nachtelijke openingen zijn ideaal als je iemand bent die om half twee ‘s nachts denkt: ‘Ah shit, ik heb Avengers nog niet gezien! Ik wil dit, en wel nu!’

Zo ongeveer:

Jongeren en studenten weten waarschijnlijk wel raad met de ruime openingstijden. Wel goed om te onthouden is dat je ‘s nachts niet contant kunt betalen in de bioscoop, dus houd hier rekening mee. 

Begin dit jaar was de Pathé-bioscoop aan het Rotterdamse Schouwburgplein óók een paar nachten open. Ook hier ging het om een test, maar of deze geslaagd is, is nog niet duidelijk.

Lees verder