• BN'ers

Nogal onverwacht: kijkers spotten Ali B in NOS Journaal

Door Robin Heerkens
NOS Journaal

Sinds BOOS de The Voice-bom tot ontploffing bracht, staat Ali B al op standje radiostilte. De van verkrachting en grensoverschrijdend gedrag beschuldigde rapper en Voice-coach houdt zich volledig op de vlakte wat betreft mediaoptredens. Tot gisteren dan, toen hij opeens voorbijkwam in het NOS Journaal van 18.00 uur.

Wie géén juicechannels volgt en niet toevallig in de buurt woont van de gevallen ster, heeft hem al bijna een jaar nergens meer gezien. Gisteren dook hij plots weer op - en wel op nationale tv.

Ali B gespot op NOS Journaal

"Zag ik nou net Ali B zitten in Amsterdam bij beelden van het NOS journaal?", spotte kijker Mariska Stolker op twitter (ze haalde er zelfs het beruchte blog Mediacourant mee). En ja, inderdaad: het lijkt te kloppen. De NOS schakelde gisteren in het journaal van 18.00 uur live met verslaggever Joris van Poppel. Hij deed in Badhoevedorp verslag van de gewonnen WK-wedstrijd van Marokko. Daar, in een hotel, verzamelden zich honderden fans om samen naar de wedstrijd tegen Canada te kijken. Ali B zat ook tussen het feestgedruis.

Najib en Ali

Cabaretier Najib Amhali kwam ook vaak in beeld, vrolijk trommelend en zwaaiend naar de NOS-camera's. Ergens tussendoor zien we opeens een ander héél bekend gezicht zitten. Volgens Mediacourant is er geen twijfel mogelijk: dit is Ali B. "Ali zat behoorlijk timide en ietwat verscholen tussen een aantal andere supporters, terwijl Najib continu de voorgrond zocht en op een gegeven moment ook tegen de camera van het NOS Journaal begon te zwaaien."

Ali B in publiek NOS
© NOS

Hoe zit het nu met The Voice?

Er lopen nu meerdere zaken rondom The Voice, waaronder een strafrechtelijk onderzoek van het OM. Veronica Superguide dook onlangs in de huidige stand van zaken. Gaat het gecancelde seizoen bijvoorbeeld ooit nog door? En hoe zit het eigenlijk met de Voice-kandidaten die middenin dat gecancelde seizoen zaten?