Eva Jinek op RTL 4

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Eva Jinek op RTL 4

Nog nooit zo weinig kijkers voor Eva Jinek op RTL 4

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Het gaat even niet zo lekker met de kijkcijfers van Jinek op RTL 4. Eva bereikte met haar uitzending van donderdagavond een record. Maar wel eentje die je niet zo graag op je naam schrijft: een diepterecord.

Een paar weken geleden deelde ze nota bene nog keiharde klappen uit aan talkshowconcurrent Op1. Maar... deze week wint de duo-show wéér een veldslag in de beruchte talkshowoorlog, zo blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Precies zoals Linda de Mol al voorspelde!

Diepterecord

Op1 slaat Jinek deze week al vier dagen van het speelveld met betere kijkcijfers. Zelfs gisteren, toen Op1 nogal matige cijfers scoorde met een publiek van slechts 667.000 kijkers, kwam het duo van de avond (Welmoed Sijtsma en Sander Schimmelpenninck) bóven Eva Jinek uit. Die bleef hangen op 552.000 kijkers. Nooit eerder keken er zo weinig mensen naar haar talkshow op RTL 4.

Hoe kan het?

Het lijkt erop dat er sowieso weinig mensen in de late avond bleven hangen op hun bank voor de tv. Zo scoorden beide talkshows erg matig. Aan de lead-in van Op1 kan het niet liggen. Naar DNA Onbekend en Over Mijn Lijk keken keken allebei meer dan een miljoen mensen. Een groot deel haakte blijkbaar af toen Op1 kwam. Bij Jinek is het juist andersom: het programma voor haar, Beste Kijkers, noteerde slechts 466.000 kijkers. Wat dat betreft is het misschien nog wel knap dat ze daar overheen ging - al blijft het natuurlijk een laagterecord...

Vanavond gaat Jinek sowieso winnen: dan heeft ze kijkcijferkanon The Voice of Holland voor zich!

Lees verder