Lashana Lynch, James Bond

Veronica Superguide logo
Lashana Lynch, James Bond

No Time To Die-actrice is de nieuwe 007

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Is de vervanger voor Daniel Craig gevonden? Nou nee. Actrice Lashana Lynch wordt niet de nieuwe Bond, maar neemt wel de rol van 007 over.

In No Time to Die is James Bond al met pensioen. Hij heeft MI6 verlaten, waardoor de organisatie zonder 007 zit. Zijn titel wordt overgedragen aan Lashana Lynch’ personage Nomi. Dat maakt Harper’s Bazaar bekend in een interview met de actrice. We hadden het al wel verwacht, maar nu zegt de actrice het dus ook zélf.

Een zwarte vrouw als 007

Toen in april vorig jaar het nieuws lekte dat er zomaar eens een zwarte vrouw de 007-mantel zou aantrekken, kreeg Lynch onmiddellijk haat en werd ze aangevallen op social media.

In het interview zegt ze hierover: “Ik ben een zwarte vrouw. Als het een andere zwarte vrouw in de rol was geweest, zou ze dezelfde aanvallen hebben gehad, hetzelfde misbruik. Ik moet mezelf eraan herinneren dat het gesprek gaande is en dat ik deel uitmaakt van iets dat heel, heel revolutionair zal zijn.”

De nieuwe Bond?

Het lijkt er dus op dat Lashana niet de nieuwe Bond wordt. Wie de rol van Daniel Craig wel mag overnemen is nog niet bekend. Tom Hardy is het in ieder geval niet!

No Time To Die draait vanaf 2 april 2021 in de bioscopen!

Lees verder