Nikkie Plessen

Veronica Superguide logo
Nikkie Plessen

Nikkie Plessen was 'beetje bang' voor Albert Verlinde

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Als showdeskundige Albert Verlinde in zijn RTL Boulevard-hoogtijdagen naar een BN'er belde, schoot diegene echt meteen in de stress. Welke sleaze and dirt had Albert nu weer opgegraven?

Albert gaat bij BNR Nieuwsradio in op zijn tijd als ongekroonde roddelkoning waar menig BN'er het van in de broek deed. "Ik weet dat bijvoorbeeld Nikkie Plessen zei: ‘Als die telefoon ging, dan werd je toch een beetje bang'", legt hij uit.

Nikkie Plessen was 'beetje bang' voor Albert Verlinde

Ultieme roddelmeester

Na de grote flop die 6 Inside heet is 'Mr. Showbizz' nooit meer op dat gevreesde niveau gekomen, al heeft 'ie daar door zijn werk als musicalbaas waarschijnlijk toch geen tijd voor. Wel zit hij af en toe bij Shownieuws (met de nodige fitties tussendoor). "Wat heb ik gedaan en wat zou er spelen?", dacht Nikkie - die nu zelf bij Boulevard zit - toen Albert haar vroeger belde, zo beschrijft hij. "Er was een soort siddering."

We geven een Godfather of Harlem-weekend weg!

    Opgegroeid met Albert

    Een hele generatie kijkbuiskinderen is opgegroeid met Albert, merkte hij laatst toen 'ie op bezoek was bij een journalistiekschool. "Dan zegt zo’n meisje: ‘Bij ons thuis stond u altijd aan.’ Hoe mooi is dat eigenlijk dat een hele generatie is opgegroeid met mijn beeld en mijn lach schallend door de huiskamers?" Ook van mensen op straat krijgt hij nog altijd veel reacties op zijn tv-werk. "Ik vind het eigenlijk ontzettend leuk hoe mensen op straat reageren en in het park reageren en ook zwervers reageren als ik aan het sporten ben in het Vondelpark." En wat krijgt hij dan zoal te horen? "Dan zeggen zwervers: ‘Goed bezig hoor, buik iets meer inhouden.’ Of: ‘Ga je op tv vanavond?’ Eigenlijk heb ik daar veel meer plezier aan dan dit soort zinnetjes van collega-BN’ers."

    Lees verder